Nincs, aki főzzön a Balcsin

Mindenki átment

Rövid időn belül komoly gondot jelenthet a balatoni vendéglátásban a szakképzett munkaerő hiánya – írta szerdai számában a Magyar Nemzet napilap.

hirdetés

Már most is nehezen találnak megfelelő munkaerőt a vendéglátóhelyek a Balatonnál, de ha folytatódik a jelenlegi tendencia, rövidesen komoly gond lehet a régió vendéglátóiparában – hívta fel a figyelmet Balassa Balázs, a tó körüli önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség elnöke, Szigliget polgármestere.

A júniusi rossz időjárás miatt sok balatoni vendéglátós csak most szembesül azzal, hogy nem jelentkeznek az általuk meghirdetett állásra. A leginkább szakácsból van hiány.

A fő gond, hogy korábban sokan vállaltak munkát a nyári szezonban a Balatonnál Nyugat-Magyarországról, közülük sokan most Ausztriában dolgoznak. Volt olyan vendéglős, aki inkább lakást bérelt, és az ország más területeiről hozott szakembereket – mondta Balassa Balázs.

Egyértelmű a munkaerő-hiány Nyugat-Magyarországon, és a probléma nem csak a vendéglátást érinti – idézte a lap Czeglédy Csaba szombathelyi önkormányzati képviselőt.