Orbán kivégzéséről vizionál a balliberális

Kiel, 2014. március 8. Konrád György magyar író, miután előadott a keresztény-zsidó együttműködés témakörében évente megrendezett Testvériség hete című rendezvényen a schleswig-holsteini tartományi parlament kieli épületében 2014. március 8-án. Konrád Györgyöt másnap a Buber-Rosenzweig-emlékéremmel tüntetik ki. (MTI/EPA/Markus Scholz)

A baloldali hvg.hu-nak adott interjúban arról szólt Konrád György, hogy a magyar miniszterelnök a tömeggyilkos román diktátor sorsára fog jutni. Konrád korábban az antiszemita múlttal bíró Jobbikkal való összefogásra buzdította a liberálisokat. 

hirdetés

– Rejtelmes mozgások egyszer csak oda vezethetnek, hogy a miniszterelnök, ha nem akar Nicolae Ceausescu sorsára kerülni, akkor önként elmegy valahova. Jóakaratú emberként azt kívánom, hogy Felcsútra menjen – ezt találta mondani a balliberális író a hvg.hu-nak adott interjúban.

Konrád György egyébként a kommunizmus ideje alatt saját sógorát dobta fel a rendőrségen. Mint az ügyben született jogerős ítéletből kiderült, “cselekménye a mindennapi élet fogalmai szerint »besúgásnak« minősül. Ezt magánvádlónak a 168 Óra című folyóiratban tett kijelentései is alátámasztják, hiszen a cikkben ő maga mondta, hogy »morális hibát követtem el«”.

Konrád egyébként arról is vizionált korábban, hogy a liberálisoknak, a baloldalnak össze kellene fognia a Jobbikkal, annak ellenére, hogy a párt tagjai korábban a holokauszt emlékére állított cipőkbe is beleköptek.

Konrád a kivégzéses világlátással nincs egyedül, hiszen a balliberális Mérce elődje, a Kettős Mérce blog volt az, amely tavaly szeptemberben egy emlékezetes lámpvasazást eresztett meg, amivel burkoltan azt üzenték, az emberek egyre jobban szeretnék fölakasztani a kormánypárti politikusokat. A Mérce ugyanakkor belátta a hibát, és a kirobbant botrány után a bejegyzést törölte, valamint elnézést kért.

A szintén pécsi gyökerű Szél Bernadett, az LMP elnöke egyébként korábban Bayer Zsoltot azért jelentette fel, mert szerinte “a fizikai erőszakot szavak előzik meg, és most már ott tartunk, hogy mindkettő párhuzamosan jelen van a hazai közéletben és ez így nem mehet tovább”.

hirdetés