Pécsi gimik az országos ranglistán

Az e-learningtől nem kell tartani

A tanulmányi versenyeken elért eredmények alapján hét pécsi középiskola és gimnázium kerül az országos ranglistára, adta hírül a Bama.hu.

hirdetés

A napokban jelent meg egy kiadvány, amit a szakma által elismert Neuwirth Gábor oktatáskutató állított össze. Ez tartalmazza a középiskolások számára rendezett legrangosabb országos tanulmányi verseny, az OKTV eredményeiről készült tantárgyakra lebontott rangsort az elmúlt harminc év, illetve az utóbbi öt év eredményei alapján.

A tanulmányi versenyeken éves szinten átlagosan 25 ezer diák vesz részt, akik több mint húsz tantárgyból mérik össze tudásukat, írják a cikkben.

A diákok teljesítménye alapján Pécsett összesen hét középiskola iratkozott fel a legjobbak listájára. A Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola diákjai a számukra egyik legfontosabb tárgyból, rajzból érdemelték ki ezt az elismerést, a Leőwey Klára Gimnázium pedig tanulói pedig azzal hívták fel iskolájukra a figyelmet, hogy összesen kilenc tantárgyból kerültek fel a legjobbak listájára.