PET palackból ruha

Az Electrolux Design Lab verseny 35 elődöntőse között egy magyar fiatalember is szerepel, akinek ötlete egyszerre ad megoldást újrahasznosításra és egyedi ruhadarabok létrehozására – írja a Hvg.hu.

hirdetés

A 2014-es Electrolux Design Lab versenyre az “Egészséges otthonok megteremtése” témakörben nevezhettek a fiatal designerek a fenntarthatóságot és egészséges életmódot szem előtt tartó kreatív ötletekkel. A pályázatra 74 országból 1700 nevezés érkezett levegőtisztítás, kulináris élvezetek és textilápolás kategóriában – olvasható a cikkben.

Kovács Apor egy otthoni PET palack újrahasznosító ötlettel nevezett. PETE névre keresztelte háztartási gépét, amely használt PET palackokból készítene saját igényeinkre szabott ruhadarabokat. A használó kiválaszthatná, milyen fazonú, színű és méretű ruhát szeretne magának, az eszköz pedig megadná, hány darab üres palackra van szüksége a nyomtatáshoz. A fiatalember a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatója, ötlete a megfelelő hulladékhasznosítás igényét hangsúlyozza.