Rács mögé kerül a csaló jós

Egy év felfüggesztett börtönt kapott jogerősen Borda István, azaz Stephanus, az ismert tévés jós. Az ítélet megviselte, több agyvérzést kapott, kómában tartották – írja a Bors.

hirdetés

A TV2 műsorából ismerte meg Borda Istvánt, a Stephanusnak nevezett jóst a nő, aki 2011-ben hárommillió forintot utalt át a férfinak. Megismerkedésüket kö­­vetően egy évvel Ste­pha­nus közölte, amíg a hárommilliós családi örökségéről nem szedi le a rontást, az asszony nem is reménykedhet abban, hogy sikeres vállalkozásokba foghat – legalábbis ezt nyilatkozta az asszony három éve. A pénzét nem kapta vissza, feljelentést tett, a Bors pedig megtudta, ítélet is született az ügyben.

„B. István Vilmost a bíróság ítéletében bűnösnek mondta ki csalás bűntettében. Ezért őt a bíróság egy év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette. Egyúttal a csalás vétsége miatt emelt másik vád alól a bíróság felmentette a vádlottat. Az ítélet 2015. 09. 25-én jogerőre emelkedett, ezzel a büntetőeljárás befejeződött” – közölte megkeresésünkre a Fővárosi Törvényszék sajtótitkársága.

A Bors kereste Borda Istvánt is, egy ismerőse viszont közölte, a tisztánlátó a tudomása szerint kómába esett. „Ez így igaz!” – közölte később maga a jós, akihez eljutott az üzenetünk.

– Nagyon megviselt ez az eljárás, és az ítélet is – mondta Ste­pha­nus.

– A hölggyel barátságnak indult a kapcsolatunk, és én magam kértem, hogy az átutalás során írja a közleménybe: kölcsön. Ezt ő maga is elismerte korábban. Vissza akartam adni a pénzt, és egy részét már törlesztettem is korábban, de a bíróság úgy ítélte meg, amikor kölcsönkértem, nem volt reális esélyem arra, hogy egyszer visszaadjam. Az ítéletem enyhe, rosszabb is lehetett volna!