Roma jelöltet indít a Jobbik Pakson

A Jobbik színeiben indul egy roma jelölt Paks egyik körzetében a vasárnapi önkormányzati választásokon – írja a Népszabadság.

hirdetés

Bogdán Ferenc személyében roma jelöltet állított a Jobbik paksi szervezete a város egyik külterületi, 7. számú körzetében – írja a Népszabadság hétfői száma. Az állami gyerekotthonban felnőtt Bogdán a pécsi egyetem tanítóképzőjét végezte el, történelmet taníthat, de a családi gazdaságukban dolgozik.

A paksi jobbikos elnök, Horváth Zoltán azt mondta a Népszabadságnak, hogy Bogdán maga jelentkezett. A jelölt pedig azt mondta, hogy szerinte a Jobbik előtérbe helyezi a magyarok (beleértve ebbe a nemzetiségieket, tehát a cigányokat is) érdekeit, és úgy érzi, hogy a Jobbikban teljes mértékben elfogadták. A Jobbikhoz korábban igen közel álló Magyar Gárda romák lakta településrészekre szervezett felvonulásairól azt mondta, szerinte ezek nem cigányellenes, hanem a cigányok és magyarok érdekében szervezett felvonulások voltak.

A Népszabadság megemlíti, hogy a Jobbik Miskolcon a polgármesteri székért egy zsidó származású jelölet indít Jakab Péter személyében.