Sok a gyanús jel az aláírások körül

Nem tisztán jutott aláírásokhoz, hanem a már kitöltött és aláírt ajánlóívekre hajtott több kis párt jelöltje – legalábbis ilyen tapasztalatokról számolt be az Origónak több aláírásgyűjtő aktivista, olvasható a lapban.

hirdetés

Törvénytelen eszközökkel is próbáltak aláíráshoz jutni egyes pártok. Mizsei László, aki az LMP színeiben indul Budapest 16. választókerületében, például egy áruházi parkolós sztorit mesélt el.

Mizseit aláírásgyűjtés közben egy férfi szólította meg. “Nem mondta el, melyik szervezettől van, csak odajött barátkozni, hogy na, ’te is gyűjtesz, én is gyűjtök, nem tudunk egymásnak segíteni?’ Ha magánemberként ketten aláírjuk egymásnak, az még rendben van, de ő ennél többet akart” – mondta Mizsei, aki szerint nem ez volt az egyetlen eset. “Egy másik alkalommal úgy próbált meggyőzni valaki, hogy ’ti is kis párt vagytok, mi is kis párt vagyunk, össze kellene dolgoznunk’. A srác mondott valamit, hogy melyik az ő pártjuk, de amikor visszakérdeztem, már nem válaszolt” – mondta Mizsei, aki nem tudta meg végül, melyik párttal cserélhetett volna aláírásokat, írják a cikkben.

Képünk illusztráció