Teljes a lista: itt mérnek a szupertraffipaxok

Befejeződött a fix traffipaxok országos hálózatának telepítése. Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Veszprém megyéken kívül már korábban elárulták a telepítések helyét, most azonban ezeket a megyéket is pótolták, így véglegessé vált az országos lista – írja az Origo.

hirdetés

 

Fontos megjegyezni, hogy a kamerák most még nem mérnek élesben, a hivatalos indulásáról (ami már bírságok postázásával is jár) külön tájékoztatást fognak adni.

A kamerák úgynevezett szupertraffipaxok, tehát nem csupán a sebességmérésre, vagyis a gyorshajtások kiszűrésére lesznek alkalmasak, hanem többféle szabálytalanságot is észrevesznek. Használhatók forgalomszámlálásra, torlódás felismerésére, biztonsági öv használatának figyelésére, a záróvonal átlépésének észlelésére, valamint rendszámfelismerésre, és többféle egyéb szabálytalanságot is rögzíthetnek. Arról viszont nincs szó, hogy a 160, már működő mobil szupertraffipaxhoz hasonlóan ezeken is később élesítik-e a sebességmérésen kívüli funkciókat.

Íme a traffipaxtérképek:

Baranya, Csongrád, Tolna, Vas és Zala megye listája – KATTINTSON A KÉPRE

traffipax térkép

Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Heves megye listája – KATTINTSON A KÉPRE

traffipax térkép

Fejér, Pest, Komárom-Esztergom és Nógrád megye helyszínei – KATTINTSON A KÉPRE

2015102916

Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Veszprém megye helyszínei – KATTINTSON A KÉPRE

traffipax térkép