Tovább titkolózik Simon

Új vagyonnyilatkozatot nyújtott be a szocialista Simon Gábor az Országgyűlés mentelmi bizottságának, de az nem ad választ a kifogásolt kérdésekre, a bécsi számlán lévő összeg nem szerepel benne, olvasható az Mno.hu oldalon.

hirdetés

A Magyar Nemzet még február 4-én számolt be elsőként Simon eltitkolt százmillióiról; a szocialista képviselő azóta kilépett az MSZP-ből, pártja pedig próbálja leválasztani magáról a Mesterházy helyettesének ügyében kirobbant botrányt.

Rubovszky György, a mentelmi bizottság elnöke elmondta, a képviselő felhívta az ülés előtt és közölte, hogy nem jelenik meg; küldött egy levelet, amelyhez csatolt egy új vagyonnyilatkozatot. Az elnök megjegyezte, intézkedett, hogy a nap folyamán az új vagyonnyilatkozat felkerüljön az Országgyűlés honlapjára, írják a cikkben.

A vagyonnyilatkozatban a megtakarítási összeg nem éri el a húszmillió forintot. A bizottsági elnök tájékoztatása szerint az MSZP-s képviselő levelében azt írta, hogy a nyilatkozatban nincs olyan rovat, ahol ezt az összeget feltüntethette volna, de szívesen elszámol vele „az erre felhatalmazott szervezet előtt”.

Fotó: Mno.hu