Ugrott az ingyenes balatoni strandolás?

Vízközelbe kell menni!

Lehetséges, hogy vége a jó világnak, a balatoni strandok ugyanis kénytelenek lesznek belépőt szedni a strandolni vágyóktól. Balatonszárszón már fizetni kell, és Balatonföldvár lehet a következő, ahol megszűnik az ingyenes fürdés és parkolás – írja a Sonline-ra hivatkozva a napi.hu.

hirdetés

Balatonszárszó után Balatonföldvár lehet a következő, ahol véget vetnek az strandok, parkolók ingyenességének, a 2017-es költségvetés tervezete szerint ugyanis az állam kevesebb kiegészítést adna a fürdővárosoknak.

Strandfenntartásra nem tudnak milliókat elvenni, Balatonszárszón ezzel indokolták a strandbelépő bevezetését. Fonyód a strandközeli parkolóit tette fizetőssé. Balatonföldváron idén nyáron még minden ingyenes, de meglehet, ez az utolsó ilyen szezon, a településen várhatóan mindkét a strandot a fenntartási költségek miatt kell fizetőssé tennünk, a parkolást pedig szabályozni kell – nyilatkozta Holovits Huba Balatonföldvár polgármestere.

Szerinte más tóparti településeknek sem lesz más választása a következő években. Át kell állítani a településeket önfenntartó működtetésre, azzal számolva, hogy 2020 után jóval kisebb támogatási forrásokhoz jutnak, márpedig akkortól már biztosan nem lesz tartható, hogy minden strand, parkoló ingyenes marad.

Hogy miért? Olvassa el itt!