Újabb bankok távozhatnak

A Sberbank és az Axa Bank is menne, ha találna vevőt a magyar üzletre, de ez nem megy olyan könnyen – írja a Figyelő hetilap aktuális száma az Index közlése szerint.

hirdetés

Az utóbbinál nagyjából normális mederben halad az üzlet, ami már a második szakaszában tart, érdeklődők is vannak, bár a lap úgy tudja, már többen kiszálltak a versenyből. Az AXA egyben szeretné eladni a portfólióját, de ha úgy nem megy, akkor külön értékesítenék a jól, és külön a rosszul teljesítő részeket, amiket már, biztos ami biztos, szét is választottak.

A Sberbanknak viszont nem megy ilyen könnyen a dolog: az orosz banknak nagy gondot okoznak a szankciók, amik miatt nem juthat nyugati befektetés az orosz cégbe, ezért is adná inkább el az üzletét, ráadásul gyorsan. A Figyelő úgy tudja, a tulajdonosok már egy ideje házalnak, de egyelőre senkinek sem kell a magyar hálózat, mert azt csak nagyon mínuszosan lehetne átvenni. Az OTP-t és az Erstét sem érdekelte az üzlet, és bár az államot, pontosabban az Magyar Fejlesztési Bankot még megmozgatta a dolog, most már ők sem olyan lelkesek.