Vízipókot akarja a pécsi jószolgálati nagykövet

Hivatalos Facebook-oldalán kampányol a 2017-es magyarországi úszó-világbajnokság új kabalafigurájáért Vujity Tvrtko. Az ismert televíziós riporter azt szeretné, hogy Vízipók-Csodapók váltaná le az ijesztő Bol-dogot – írja a Blikk.hu.

hirdetés

Vujity Tvrtko sosem titkolta, hogy nincs kibékülve a sárga pólós kutyával, Bol-doggal, aki puszta létezésével hatalmas vitát generált az interneten (is). A fehér pulinak indult borzalmas torzszülöttet a 2017-es magyarországi úszó-világbajnokság kabalafigurájának szánták, ám szerencsére a felháborodásoknak köszönhetően lemondtak a négylábúról és új pályázatot írtak ki.

Úgy tűnik Pécs jószolgálati nagykövete személyesen is szívén viseli a rendezvény arculatát, konkrét ötlettel állt ugyanis elő kabalafigura terén: legyen a generációk kedvence, a közkedvelt Vízipók az úszóvébé állatkája.

Tvrtko azzal érvelt hivatalos Facebook oldalán, hogy “a Vízipók-Csodapók vízben él, furfangos, ötletes, mély magyar gyökerekkel rendelkező kis állat. Édesapáink korosztályától gyermekeinkig mindenki ismeri, hiszen a magyar televíziózás egyik leghelyesebb meséje volt 1974-től.” – olvasható a lapban.