Ezeknek az elvárásoknak kell megfelelnünk, ha be szeretnénk tölteni egy állást!

Álláskeresésnél figyelembe kell venni azt, hogy lehetőleg olyan munkát találjunk, amit szeretünk is csinálni hosszú távon. Mindenekelőtt tisztázni kell, hogy fizikai vagy szellemi munkát szeretnénk majd végezni.

hirdetés

A szellemi munkavégzés igencsak elterjedt az elmúlt időszakban. Amennyiben szellemi munkát végeznénk szívesebben, akkor a meghirdetett állások betöltéséhez rendelkezni kell megfelelő iskolai végzettséggel. Mindehhez  megfelelő idegennyelv-tudásnak is társulnia kell, mivel ha multinacionális vállalathoz szeretnénk beadni jelentkezésünket, fel kell készülnünk arra, hogy komolyabb pozícióba kerülés esetén az ügyfelekkel akár idegen nyelven is kommunikálnunk kell.

Ha már szóba került a multinacionális vállalat, nem árt, ha beszélünk róla néhány mondatban. A multinacionális cégekhez megéri beadni álláspályázatunkat, mert általában a fix bérezésen kívül egyéb juttatásokban is részesülhetünk. Melyekre kell gondolni? Egyes vállalatok nyújthatnak nekünk étkezési utalványt, vagy napi egyszeri étkezést is biztosíthatnak számunkra munkanapjainkon. Ha valóban egy középvezetői posztot fogunk betölteni, akkor a vállalat rendelkezésünkre bocsájthatja a céges telefon, a laptop, és a személyautó használatát is. Egyes esetekben pedig kedvezményes sportolási lehetőséget is adhat számunkra egy-egy nagyvállalat. Mindezeken felül változatos feladatokkal, és kihívásokkal is találkozhatunk jövőbeni munkahelyünkön, ez függ attól is, hogy milyen munkakörben fogunk dolgozni.

Munkakeresésnél fontos lehet az is, hogy hol kell majd dolgoznunk. Amennyiben nem a lakóhelyünkön található a vállalat, akkor azt is figyelembe kell vennünk, hogy utaznunk kell. Ha van személyautónk, valamivel könnyebb a helyzetünk, mint azoknak, akiknek muszáj igénybe venniük a tömegközlekedést. Jó, ha tudjuk, hogy a vállalatok téríthetik nekünk az útiköltséget. Ha kíváncsiak vagyunk erre, akkor az állásinterjú végén kérdezzük meg a HR-esektől, hogy a cég téríti-e nekünk a munkába járás költségét.

Végezetül fontos kérdés lehet még a munkánkért kapott fizetés is. Léteznek olyan álláshirdetések, amelyekben már szerepel a bérezés. Olvashatunk azonban olyan hirdetést is, ahol úgy tüntetik fel a fizetést, hogy „megegyezés szerint.” Egy állásinterjún megkérdezhetik tőlünk, hogy mi az elképzésünk a bérezésről. Nyugodtan mondjuk el a véleményünket, ugyanakkor legyünk tisztában az adott szakma bértáblázatával.

Azért, hogy minél rövidebb idő alatt megfelelő állást találjunk, keressük fel a pecsallas.hu ajánlatait. Ha szeretnénk hatékonyan munkát találni, éljünk a portál kínálta lehetőséggel. Adjuk fel saját álláshirdetésünket az oldalon, mindezt megtehetjük úgy, hogy nem is kell regisztrálnunk, és még fizetnünk sem kell érte.

Hirdetésünket úgy szerkeszthetjük meg, ahogyan nekünk tetszik. Megjelölhetjük a munkaerőpiacon betölteni kívánt pozíciót, a munkavégzés helyszínét és a bérezést is. Az álláshirdetésben részletesen közölhetünk tulajdonságokat magunkról. Töltsük fel önéletrajzunkat is a felületre. Ha ez megtörtént, már csak le kell ellenőriznünk a megadott adatokat, és ezután jóvá kell hagynunk mindezt. A munkaerőpiaci igények tehát így egészülhetnek ki, hogy a vállalatokon kívül, mi is hatékonyan tudjuk hirdetni magunkat. Betanított munkalehetőségek, adminisztratív pozíciók, mérnöki álláslehetőségek is megtalálhatóak a PecsAllas.hu állásportálon. A mérnöki munkakörök betöltéséhez rendelkezni kell felsőfokú végzettséggel, német, vagy angol nyelvvizsgával és sok esetben elvárják a munkáltatók a néhány éves szakmai tapasztalatot is.

Egyéb munkalehetőségek elérhetőek a honlapon, és a portál Facebook-oldalán is.

 

(x)