50 napig kormányozna a rendszerellenes pécsi ellenzék, aztán…

Egyre sokasodnak az ellenzéki oldalon azok, akik szeretnének elindulni a választáson, ugyanakkor egyelőre azt sem tudni, hogy ki kivel fog össze, miután az Együtt elnöke a baloldali tévében kapott össze az MSZP-sekkel, akik viszont a DK-val nem tudnak dűlőre jutni.   

hirdetés

Az LMP és a Momentum Mozgalom már többször is hangoztatta, hogy nem indítanak közös jelölteket a baloldallal és a hozzájuk közeledő Jobbikkal. A néhány éve kimúlt liberális párt, az SZDSZ egykori alapítója, a pécsi Heindl Péter most arról beszélt, hogy rendszertagadó civilekként mind a 106 körzetben indítanak jelöltet.

A céljuk az 50 napos programjukat valósítsák meg: vagyis nyernek, utána új választást lebonyolító miniszterelnököt választanak meg, majd új, nekik kedvező választási törvényt alkotnak, és végül feloszlatják az Országgyűlést.

Mecseki Srácok: Jöjjön a Nagy Ellenzéki Ősrobbanás?

A HírTV egyik műsorában Heindl Péter azt mondta, a pártok nem találják a megoldást, mert a rendszert így alkották meg.

– A választók többsége el akarja távolítani a kormányt, ebben nyújtunk mi segítséget a civil jelöltekkel az ellenzéknek. Nem az ellenzék lecserélése a cél, hanem az, hogy többpártrendszer legyen – mondta. – Azt kérjük, hogy az ellenzék lépjen hátrébb, nem ők lesznek most a főszereplők, bár annyiban igen, hogy nekik kell buzdítaniuk az embereket.

Heindl Péter szerint a civil jelöltek csak addig maradnak, amíg le nem mondanak. Már heten vannak – tette hozzá –, de biztosan lesznek majd többen is, mert sokan voltak ellenzéki tüntetéseken.

Heindl Péter egy korábbi tüntetésen

Pécsen egyébként rendszerint 10-15 fő vesz részt az ellenzéki megmozdulásokon, jobbára az Együtt, a Liberálisok aktivistái, politikusai mennek el, de fel-feltűnik Heindl Péter is, illetve Mellár Tamás civil-politikus, aki szintén politikai babérokra tör.

Egyelőre az ellenzéki oldalon nem világos, hogy mely szervezetek, pártok és milyen összefogásban indítanak jelölteket, hiszen a DK és az MSZP még mindig nem tudott megegyezni egymással, az Együttel pedig még nem is tárgyaltak, sőt a minap a két párt vezető politikusa az ATV-ben esett egymásnak. A Jobbik bár hivatalosan azt hangoztatja, hogy csak saját jelöltekkel indul, Mellár Tamás arról beszélt, hogy őt Vona Gábor, a Jobbik elnöke is támogatja. Vona ellenben arra buzdított, hogy a jobbikos szimpatizánsok a saját jelöltjeikkel szemben voksoljanak a balliberális jelöltekre.

A képet színesíti, hogy Pécsen olyan ellenzéki is van az együttes Berkecz Balázs személyében, aki a komplett ellenzéket lemondatná.

  • Fóris Béla

    1918 ősze óta Magyarország egyre lejebb csúszik, hazánk végső romlása a kommunista hatalomátvétel óta uralkodó tolvaj és hazaáruló MSZMP tagoknak köszönhető. Ez lumpenprolikból álló réteg a saját jólétén kívül mással nem törödött, olyan “vezetőket” termelt ki, mint Orbán Viktor, Pintér Sándor, Csányi Sándor és még lehetne sorolni a sok politikai kalandort.

  • András Szekeres

    Bohócok.