Ennek nem fognak örülni a vonattal utazók

A Budapest-Székesfehérvár-Gyékényes vasútvonalon átlagosan 30-60 perccel hosszabb menetidővel közlekednek a vonatok, mert leszakadt egy felső vezeték, hasonló probléma miatt a pécsi vonalon is késések várhatók – közölte a Mávinform kedd délután az MTI-vel.

hirdetés

A tájékoztatás szerint a székesfehérvári vasútvonal Tárnok és Martonvásár közötti szakaszán fa dőlt a sínekre, és az egyik vágány fölött leszakította a felső vezetéket.

A vihar következtében a fa tovább dőlt, kidöntötte a vezetéket tartó oszlopot, ezért a másik sínpáron is akadályozza a közlekedést, áll a vonatforgalom. A MÁV szakemberei várhatóan 18-19 órára hárítják el a problémát, addig ezen a vonalon akár egy órát is késhetnek a vonatok. Az említett szakaszon pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A Mávinform azt is közölte, hogy a Budapest-Pécs vasútvonalon, Érd és Százhalombatta állomások között is fa dőlt a felső vezetékre, emiatt ezen a vonalon a szerelvények átlagosan 15-30 perccel hosszabb menetidővel közlekednek. A szakemberek a helyreállítást várhatóan 17 órára fejezik be.