Ha most ébredt, csak ezt olvassa el!

Sok hír egy rövid cikkben azoknak, akik utálnak olvasni, de kíváncsiak, mi történt hétfőn Pécsett.

Magányosan fut Páva Zsolt

Rendszeresen cseréli cipőit Pécs polgármestere, aki hetente többször is eljár futni a Mecsek erdőségeibe. Azt mondja, hogy sokszor futás közben jönnek a legjobb gondolatok a problémák megoldására. A városvezetőt a testedzés mellett a könyvek is kikapcsolják, imádja történelmet, amelyet még szülei szerettettek meg vele.

Rendőr volt a bolti szarka

Nem adott magyarázatot tettére az a rendőr, aki a közelmúltban egy parfümös üveget próbált meg elcsenni egy pécsi üzletből. A bolti szarkára azonban lecsapott a hely női biztonsági őre, és szégyenszemre a saját kollégáinak kellett vallania a bűncselekményről. A rendőr már nem rendőr, miután maga kérte, hogy tegyék ki a rendőrségről.

Döbbenet, mit rejt a pécsi föld

Az elmúlt években sorra bukkannak fel a csodálatosabbnál csodálatosabb leletek, ókori, középkori emlékek a város szíve alól. A belváros alatti föld olyan, mint egy igazi történelmi kincsesbánya. Összegyűjtöttük, hogy mi mindent találtak a régészek a város alatt a Drakula-pincétől, a római kori bazilikán át, a nemrégiben fellelt több ezer pénzérméig.  És kérdés, hogy mit hoz a jövő?

Ősz lesz vagy nyár szerdán

Nagyon nem mindegy, hogy esőben és szélben, vagy kellemes nyári napsütésben ünnepelhetünk augusztus 20-án. A meteorológusok szerint még akár meg is úszhatjuk az újabb hidegfrontot, de az is lehet, hogy tönkreteszi az idő a szerda estét.  Mindenesetre a mára már az országhatáron túl is igen népszerű Magyarok kenyere program pécsi szervezői különleges rendezvényre készülnek. Lesz pékfesztivál, és folklórgála is, valamint egy hatalmas kenyér is az ünnepen.

Folytatódik a Hofekker-ügy

Hofekker Ferenc, a Tüke Busz Zrt. szakszervezeti vezetője, baloldali képviselőjelölt feljelenti Árki Sándort, a cég vezérét, mert a Tüke első embere  néhány napja közleményt adott ki arról, hogy szerinte Hofekker tönkre akarja tenni a vállalatot és ezen állítását írásos dokumentumokkal tudja igazolni. Hofekker szerint egyébként valakik nagyon félnek tőle, ezért támadják.

hirdetés

Hirdetés