Ha most ébredt, csak ezt olvassa el

Sok hír egy rövid cikkben azoknak, akik utálnak olvasni, de kíváncsiak, mi történt csütörtökön Pécsett.

hirdetés

Terepjáróval közlekednek a szakszervezetisek 

Egy olvasó hívta fel a Pécsma figyelmét arra, hogy egy, Baranya Megyei LIGA Szakszervezet logójával ellátott igen drága terepjáró közlekedik a városban. Az ügyben megkerestük a LIGA Szakszervezeteket, ahol azt a választ adták, hogy a szóban forgó jármű valóban Nissan Qashqai, és országszerte 28 használt másikkal egyetemben egy európai uniós finanszírozású projekt eredményeként került a hozzájuk. Részletek ITT.

Nagyot bakizott Kovács Ágnes

Lapunk interjút készített Kovács Ágnessel. Számos kérdést tettünk fel neki, többek között a programjáról és arról is, honnan tudna mindezekre pénzt szerezni, illetve, hogy mit tudna tenni úgy, hogy sem a kormány nem állna mögötte, és a baloldali pártok is inkább egymással hadakoznak. A baloldal pécsi polgármesterjelöltje kisebb ellentmondásba keveredett saját programjával. 

Labort avattak a Leőwey-ben

Háromszáz millióból építettek labort Pécs egyik legnagyobb hírű gimnáziumában. A modern tantermet nemcsak az iskola diákjai, de további tíz másik pécsi intézmény fiataljai használhatják a jövőben. Ezen kívül nyáron megújult az épület homlokzata, tetőszerkezete, fűtési rendszere, és a nyílászárókat is kicserélték az intézményben.

Díjazták Pécset

Pécs az első nagyváros, amely megkapta a Fogyasztóbarát Település díját. Az oklevelet Koszorús László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára adta át. Az elismerésről bővebben IDE kattintva olvashat.