Három címvédés a Tour de Pécsen

Három szakaszt rendeztek az elmúlt hétvégén a Tour de Pécs kerékpárverseny zárásaként, de az összetettben a rengeteg letekert kilométer sem hozott változást, hiszen a versenyzők ugyanolyan sorrendben végeztek a tizenkét szakasz teljesítése után, ahogy a hosszú hétvége előtt álltak.

hirdetés

Ivanics Gergely az elit kategóriában megvédte tavalyi bajnoki címét, emellett a hölgyeknél Fáy Krisztina, a hobbi kategóriában pedig Horváth Zoltán is ismételni tudott. Erb Zsolt a szeniorok között javított tavalyi harmadik helyén, 2011-ben szoros küzdelemben, egyetlen pont előnnyel megnyerte a versenyt, a serdülőknél pedig Lengyel Zoltán nagyot módosított tavalyi helyezésén, és győztesként ért célba. A pécsiek számára külön öröm lehet, hogy a hobbi kerékpárosok között a dobogó mindhárom fokára városunk biciklistái állhattak fel.

A tizenkét szakaszból álló kerékpárversenyen kétszázhatvannyolc kerékpáros szerzett pontot, a leghosszabb táv, amit a mezőny egyik indulója teljesített, összesen nyolcszázhatvanhat kilométer volt. Az idei bajnokság érdekessége többek között az volt, hogy a rendezvény Magyarország határain is átnyúlt, hiszen Horvátországban és Szerbiában is rendeztek egy-egy szakaszt; a magyarokon kívül indultak románok, horvátok, szerbek, olaszok, amerikaiak és ausztrálok is a megmérettetésen. A mezőny tagjait a szervezők minden teljesített szakasz után meleg étellel, illetve borral vendégelték meg a jól megérdemelt pihenés részeként. Beremenden és Orfűn pedig a rajtszámmal rendelkezők ingyen vehették igénybe a fürdők, strandok szolgáltatásait, a nagy melegben a vízben hűsölhettek a fárasztó tekerést követően.

Összetett végeredmény (12 szakasz után, a pécsi helyezettek):

Elit kategória
1. Ivanics Gergely (Veloki Team) 52 pont
2. Csomor Zoltán (Pécsi Junior KE) 40 pont
Hobbi kategória
1. Horváth Zoltán (PJKE) 54 pont
2. Kovács Miklós (PJKE) 27 pont
3. Vajda János Péter (PJKE) 20 pont
Nők
1. Fáy Krisztina (PJKE) 48 pont
2. Kormos Veronika (Veloki Team) 21 pont
Szeniorok
1. Erb Zsolt (PJKE) 33 pont
Serdülők
1. Lengyel Zoltán (PJKE) 51 pont

Tasi Tímea írása.