Ilyen lesz a nyárutó

A hétvégén helyenként záporra, zivatarra is készülni kell, de többfelé napsütéses lesz idő. A nyár utolsó napjaiban egy-két fokkal még melegszik az idő: vasárnap 29 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott előrejelzésében.

hirdetés

Pénteken túlnyomóan derült, napos idő lesz, csak nyugaton lehet estétől több a felhő, de csapadék nem várható. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de nyugaton időnként megélénkül a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 7 és 12 fok között alakul, északkeleten lehet ennél néhol hűvösebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 26 fok között várható.

Szombaton délen jellemzően napos idő lesz, északon viszont előfordulhat helyenként zápor, zivatar. Időnként megélénkül a légmozgás, és zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A minimum-hőmérséklet többnyire 8 és 13 fok között, északkeleten 8 fok alatt alakul. Nappal 24-28 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap, a nyár utolsó napján kezdetben északon, majd délután délen is lehetnek elszórtan záporok, zivatarok. A szél időnként megélénkül, zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos lökések lehetnek. A leghidegebb órákban 11-16 fok lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul.