Jön-e Pécsre Bajnai?

Az Együtt-PM átlátható, társadalom-közeli politikai nyitással fog küzdeni a korrupció ellen – hangzott el egy keddi pécsi sajtótájékoztatón. Az Együtt választmányaként működő Országos Politikai Tanács elnöke Bajnai Gordon nem tudni mikor jön újra. 

hirdetés

A Fidesz által „állami szintre emelt” korrupciót kívánja lebontani az Együtt-PM egy átláthatóságra kihegyezett programmal – derült ki Berkecz Balázs, a párt elnökségi tagjának keddi sajtótájékoztatóján. Az Együtt-PM ezért civil szervezettekkel együttműködve fog kinevezni bizonyos átláthatósági biztosokat, akik rendszeresen nyilvánosságra fogják hozni a párt képviselőinek vagyonnyilatkozatait. Berkecz elmondta, hogy minden döntésük transzparenssé fog válni, amelynek célja, hogy az állami korrupciótól hitevesztetté vált szavazók pesszimizmusának gátat szabjanak.

Átláthatóbb politikát akarnak
Átláthatóbb politikát akarnak

Berkecz ezután kiemelte, hogy az Együtt-PM nyitni fog a társadalom felé, mivel a polgárok már nem látják át a politikát, a politikusok már nem elérhetők számukra.

A sajtótájékoztató utolsó pontjaként Berkecz elmondta, hogy megválasztásuk esetén demokratizálni fogják a helyi médiát, amelynek köszönhetően átláthatóbbá és kiegyensúlyozottabbá fog válni a kommunikáció Pécs és lakói között.

Azt, hogy Bajnai Gordon mikor jön el Pécsre, Berkecz nem tudta megmondani. Mindenesetre Szigetvári Viktor társelnök volt Pécsen egy hete.