Megkezdődött a pécsi tájfutó vb + Galéria!

A sprint selejtező délután egy órakor rajtolt el, ezzel pedig megkezdődött Pécs törtélnelmi belvárosában a Szenior Tájékozódási Futó Világbajnokság. A több mint egy héten át a városunkban zajló viadalon 43 ország 3600 versenyzője indul.

Tekintse meg galériánkat! KLIKK IDE!

Az eseményt Páva Zsolt polgármester méltató szavai mellett hivatalosan szombaton délután délután fél hatkor tartották a Széchenyi téren, ahol a pécsiek akár személyesen is találkozhattak a minden földrészről érkező résztvevőkkel.

A dél-dunántúli régió „valaha volt” legnagyobb szabású sporteseménye a június 30. és július 8. között a Mecsekben megrendezendő szenior tájékozódási futó világbajnokság: a három házigazda tájfutószakosztályhoz (PVSK, PVM, POEÜ) öt kontinens sportolójának nevezése érkezett meg. Kilencvenöt esztendős induló is rajthoz áll, s Új-Kaledónia is képviselteti magát.

A szenior vb-n az alsó korhatár egyébként 35 esztendő, innen ugranak aztán ötösével az év-kategóriák, összesen 26-ban osztanak majd érmeket. További kuriózum, hogy a legidősebb nevező a férfiaknál a 95, a hölgyeknél a 90 esztendősek között áll rajthoz. A +90-ben indul ráadásul az egyetlen PVSK-s résztvevő, a klubjával egyidős (92 éves) Medovárszky László – nem mintha több pécsi „ifjú” nem vállalta volna a megmérettetést, ám a rendezők döntése volt, hogy a helyi tájfutóerőket ezúttal teljes egészében a szervezés érdekében kell mozgósítani.

Utóbbiak közötti érdekesség a „kísérő futam”, amelyet a profi versenyzőkkel érkező családtagok, barátok „unaloműző” amatőr, ám a „rendes” versenypályán zajló hobbiprogramnak szánnak.
A verseny újabb különlegessége lesz a nyitónapon a pécsi történelmi belvároson „átszáguldó” sprint szám városi selejtezője (a döntőjét aztán Komlón rendezik) – amelynek VIP-futamán a Búza térről a Széchenyi térre kell majd „eltalálniuk” a díszvendégeknek.

További információ: www.wmoc2011.hu

hirdetés
Uránia Mozi