Új elnök a porcelángyár élén

Az új tulajdonosi struktúrának megfelelő igazgatósági és felügyelő bizottsági tagokat választott a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. közgyűlése. A cég Igazgatóságának döntése szerint a testület új elnöke Németh Miklós lett.

hirdetés

Németh Miklós, a KÖZGÉP Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt. vezérigazgatója lett a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. Igazgatóságának elnöke. A KÖZGÉP a Manufaktúra-Befektető Kft.-n keresztül május végén szerezte meg a porcelángyár 49%-os részvényhányadát illetve a menedzsmentjogokat biztosító szavazatelsőbbségi részvényeket, a Zsolnay vezetését pedig most alakították át a tulajdonosi struktúra változásának megfelelően. A cég menedzsmentje nem változik, a vezérigazgató továbbra is Péterné Marosy Katalin marad.

A porcelánmanufaktúra közgyűlésén a részvényesek egyhangú döntésével az Igazgatóságba három új tagot választottak: Németh Miklóst, Zsigri Ferencet és Mihácsi Jánost. A Felügyelő Bizottság új tagja Bachmann Bálint lett.

A testületek tagjainak harmadát továbbra is a Pécs Holding adja, az új tisztségviselők mandátuma a régi tagok megbízásához igazodva 2015. szeptember 1-ig tart. Az Igazgatóság és a Felügyelő Bizottság továbbra is javadalmazás nélkül látja el feladatait.