Hirdetés

Egy országos egyesület elnökségébe választották be a napokban Szentgyörgyváry Pétert, a pécsi Vasutas Művelődési Ház igazgatóját. A szakembernek ezen kívül is van dolga: oszlopos tagja a Vivat Bacchus énekegyüttesnek és nem mellékesen siklósi várkapitány.

A napokban választott új elnökséget a Területi Művelődési Intézmények Egyesülete, amely azon kulturális intézményeket fogja össze, melyek nem önkormányzati, állami, hanem alapítványi, egyesületi, civil fenntartásúak. Az új elnökségbe került be a pécsi Vasutas Művelődési Ház vezetője, Szentgyörgyváry Péter, aki lapunknak elmondta, látható, hogy a kormány támogatja a civil szerveződéseket, hiszen a költségvetésben külön soron szerepel az ilyen szerveződések finanszírozása.

Mint mondta, bízik abban, hogy elnökségi tagként még többet tud segíteni, hogy jobban tudjanak működni a térségben az ilyen jellegű kulturális intézmények.

A siklósi vár vezetője, azaz a helyiek szemében ő a várkapitány

A Vasutas Művelődési Ház (amelyben szép számmal sorakoznak a programok) vezetése mellett azért bőven van még teendője Szentgyörgyváry Péternek. A pécsiek ismerhetik a Vivat Bacchus oszlopos tagjaként is, a következő időszakban is sok-sok fellépése lesz a népszerű énekegyüttesnek.

Ráadásul, ahogy már beszámoltunk róla, Szentgyörgyváry Péter a siklósi vár vezetőjeként, vagy ahogy a helyiek hívják, várkapitányként is dolgozik. Itt szintén sok programot szervez: június 30-án a gyerekeket várja az Apródünnep, augusztus 10-12-én a Várfesztivál csalogatja majd a látogatókat olyan fellépőkkel, mint Majka és Curtis vagy épp az Irigy Hónaljmirigy, emellett júliusban a várszínház is megnyitja kapuit.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét