Hirdetés

A rockabilly stílus, az 50-es évek világa keveredik a mával a Flip, Flop & the Flyers dalaiban. Ritmus, tempó, hangulat az E78-ban június 1-én, 19 órától.

A Flip, Flop & the Flyers egy 2009-ben alakult pécsi rockabilly-zenekar.

„A rockabilly az egyik legkorábbi és legmeghatározóbb rock ‘n’ roll zenei műfaj, amely az 1950-es évek Amerikájában bukkant fel. A műfajt végig az eredeti megalkotója, Elvis Presley uralta, és jelentős befolyással bírt a későbbi rockzenére és popkultúrára rövid fénykora ellenére is. A 70-es évek végén és a 80-as évek elején a rockabilly feltámadt, és a mai napig megmaradt mint szubkultúra.”

A „szakma” először egy kicsit furcsán fogadta az akkor még trió felállású csapatot, hiszen ezzel a műfajjal Magyarországon legfőképp csak Budapesten találkozhatott a közönség, legyen szó bandáról vagy ennek a zenének otthont adó szórakozóhelyről.

A pesti Amigo Klubba (ami a hazai rock and roll és rockabilly fellegvára, még Fenyő Miklós is megénekli egyik dalában) azonban hamar bekerült a zenekar, és rendszeres fellépővé vált. A pécsi közönség is találkozott már a csapattal a Széchenyi téren, a Séta téren, a Tettyén, az E78-ban is több alkalommal, de a Magyar TV „Balatoni Nyár” műsorában élőben láthatta több mint egymillió néző a Flip, Flop & the Flyerst…

A mostani felállás 4 fiú, 1 lány: dob – Fekete Attila; bőgő – Tancsik Lajos; zongora – Rébék-Nagy András; gitár – Temesi Zsolt; ének – Horváth Fruzsina.

(x)

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét