Bezár egy csomó trafik

Egyre több mindent lehet venni a trafikban

Hamarosan éppen a legnépszerűbb és a legforgalmasabb helyeken lévő trafikok húzhatják le a rolót. A dohánykereskedelemmel kapcsolatos jogszabályok változása miatt a nagy bevásárlóközpontokban és a benzinkutakon nem lehet majd cigarettát kapni.

hirdetés

A tavaly módosított kormányrendelet szerint nem lehet dohánybolt olyan építményben, illetve nem választható le olyan építményből, amelyben 2.500 négyzetméternél nagyobb alapterületű eladótérrel rendelkező üzlet (ezek a nagyobb bevásárlóközpontok, hipermarketek lehetnek), illetve üzemanyagtöltő állomás, azt kiszolgáló kereskedelmi egység működik.

A trafikosok ugyanakkor nyithatnak új üzletet, ám az új szabályok szerint másik dohánybolttól 200 méteres távolságot mindenképpen tartaniuk kell.

Találtunk olyan pécsi üzletembert is, akinek több benzinkúton lévő trafikban is van érdekeltsége, de nem akart nyilatkozni.

Pécsett a Budai vám melletti Tescóban volt dohányboltja Kovács Róbertnek. Mint mondta, hatalmas bukta számukra, hogy ilyen gyorsan átírták a jogszabályt.

– Valakinek eszébe jutott, hogy a bevásárlóközpontokban nagyobb a forgalom, ami miatt most bajba kerültünk. Nem értem, hogy akkor egyáltalán miért engedélyezték – mondta Kovács. – Húsz évre terveztem,  ennyi idő alatt meg is térült volna a befektetésem, de csak tizenegy hónap lett az egészből. Nem gondolták ezt végig.

trafiktörvény

Kovács hitelt vett fel és négy embert is alkalmazott. Most azt mondja, muszáj lépnie, hiszen embereit sem akarja cserben hagyni, ezért nem zárta ki, hogy újra nyitja üzletét máshol.

Pécsett a rendelkezés miatt közel tíz üzlet húzhatja le a rolót. A Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt. trafikkeresője alapján az alábbi üzletek jöhetnek szóba: Makay István út 5. – Tesco; Makay István út 6. – Metro; Megyeri út 65. – Lukoil-benzinkút; Kincses utca 1. – Tesco; Maléter Pál út 1. Mol-kút. A lista azonban nem lehet pontos, mert a trafikkeresőben nem szerepel a Szigeti úti MOL-kúton, a Zsolnay Vilmos úti OMV-kúton működő egység, de a Siklósi út 45. alatti trafik igen a már bezárt OMV benzinkútnál. Ezek mellett pedig kérdés, hogy a Puskin tér 22. szám alatti Lidl, vagy a Lahti út 2/1.-ben található Sparnál lévő üzletek az új rendelet korlátozása alá esnek-e.

 • pako ibanez “

  több benzinkúton érdekeltsége .. ?
  Na nem sajnálom !!!
  Itt a Pálos környékén hol találni ????
  jó elosztás

 • NA-NE-MÁ!

  Mit várunk kényük kedvük szerint változtatnak! Vásártérnél levő volt OMV kút bezárt ott is volt trafik.
  Most hová vitte a tulajdonos pár méterrel arrébb. Egy lepukkant fabódéba ahol még wc sincs. Ezt hogy engedheti meg az ÁNTSZ? Tehát a többi trafikos kövese a példáját. >:O >:O

 • gyene

  Akik pécsett trafikot kaptak mind jómadarak. Némi nemű csúszó píz aztán jöhet a trafik. Zárják mindet,mert ezt is az ügyeskedők zsebét tömi.

 • Pécsi Lakos

  Legyünk őszinték. Akkor lesz tiszta minden, ha mindegyik politikus kérdőre lesz vonva. El lesz véve tőlük a milliós fizetés/milliós juttatás. Össze kéne végre fogni. 🙁 Csak süllyed az ország. 🙁 Semmi változás, csak reménytelenség. 🙁 Aki tud, elmegy… Sajnos…

 • Te

  és a Gyurcsány-klán hazudozásaival mi a helyzet????))))) Ne legyél már ennyire szűklátókörű!!!
  Egyébként a trafikos buli úgy ahogy van egy elbaltázott dolog, de rendesen.

 • Zsozsóbá

  Amúgy trafik és dohányellenes vagyok, de ez vérlázító. Hogy lehet egyáltalán ma ebben az agyongyötört országban egy vállalkozást biztonsággal működtetni? Milyen távra lehet tervezni? A vállalkozók tartják fönn az országot. Ha nagyon sanyargatják őket az kihat mindenre. Annyi eszük sincs, hogy az adó csak így folyhat be ami ennek az orbán klánnak a fenntartásához szükséges. Látszik, hogy az a törpediktátor még e gy percet nem dolgozott a vállalkozói szférában. Csak hazudott és lenyúlt néhány ezer milliárdot. Sajnos ennek is mi isszuk meg a levét. Kb. 2017-re fog elszegényedni az a réteg ami majd nekimegy ennek a klánnak. Akkor majd rádöbbennek, hogy mit tettek. Ceausescu vége lesz a dolognak.

 • Dan

  Metro ?? Ott hol van ???

 • Arthur Dent

  Finomhangolni kell a rendszert, valószínűleg nem volt elég a bevétele viktátor kegyenceinek.

 • Szőcs

  Kovács Róbertek miatt meg sok kisbolt, kocsma huzta le a rolót. Az alkalmazottaikat meg mi fizettük, fizetjük a munkaügyi központon keresztül.

 • Pécsi Lakos

  Orbán Viktort hol lehet elküldeni a ***** anyjába? Email cím, telefonszám, bármi jöhet!

 • mrx

  a haverok boltjai nem a kutakon és a hipermarketekben voltak, nem jártak elég jól… hát helyzetbe kell őket hozni, a többi meg levan… ennyi… mindenki szavazzon csak a fideszre hajrá magyarország, hajrá magyarok… gratulálok

 • moderátor

  Szerintem az összeset be kéne zárni.

 • Ítélőszék

  szavazz a FIDESZ re ezt kapod! ugy kell neked buta pógár, hiszen most is fényesre nyaltad Viktátor-Cár ülepét és újra teljhatalmat adtál neki.Most tűrj és lapíts! ez a jutalmad 🙂

 • látlelet

  Ha egyszer az idiotizmus elszabadul, nem lehet megállítani.