Folytathatja jó sorozatát a PMFC vasárnap délután

A nézők ezúttal nem lehetnek ott a lelátón, csak a PMFC TV közvetítését tudják nézni - fotónk a Budaörs elleni bajnokin készült

Vasárnap délután rangadó vár a PMFC-re, a vírus által megtizedelt Kaposvár látogat Pécsre.

A válogatott meccsek miatt hosszabb szünetet tartottak az NB I.-ben és az NB II.-ben is, így a PMFC-nek is volt ideje arra, hogy kicsit kipihenje az utolsó hetek fáradalmait. Tényleg volt mit, hiszen úgy kellett sok bajnokit (és kupameccset) egymás után lejátszania Vas László csapatának, hogy közben koronavírus-fertőzés miatt rendszeresen akadtak hiányzói a pécsieknek. Volt, hogy egyszerre nyolc is. Ennek ellnére pazarul menetelt a Pécs, és már a negyedik helyen áll a Merkantil Bank Liga tabelláján.

Miközben a Munkásnál lassan rendeződnek a sorok, addig a vasárnapi ellenfél, a Kaposvári Rákóczi épp most kerül bele a slamasztikába. Az onnan érkező hírek szerint első csapatuk keretének fele karanténba került, így könnyen lehet, hogy az ifikkel feltöltött csapattal érkeznek majd Pécsre. Merthogy meccs ennek ellenére is lesz. A Rákóczi ugyan halasztást kért, a PMFC azonban ehhez nem járult hozzá.

Nem túlzás, hogy amióta létezik a futball Pécsett és Kaposváron, azóta mindig késhegyre menő csatát vívott egymással a két város csapata. Azonban az ismert előzmények fényében nem lenne meglepő, ha ezúttal az öldöklő küzdelem elmaradna. Ha ugyanis a PMFC nem is számított volna toronymagas esélyesnek, azért teljes keretek esetén is a pécsi győzelemre lehetett volna kisebb szorzóval fogadni. Nem is csoda, hiszen Helesfayék már hat bajnoki óta veretlenek – egyetlen, Vasas elleni döntetlen mellett öt siker a mérleg –, ami pedig ennél is nagyobb dolog, ezidő alatt egyetlen gólt sem kaptak.

Minden bizonnyal nem most akarják megszakítani a kiváló sorozatukat.

A PMFC–Kaposvár találkozó vasárnap 17 órakor kezdődik, és bár zárt kapus lesz, a szurkolók sem maradnak le róla. A PMFC TV Youtube-csatornája ugyanis élőben közvetíti a rangadót.

hirdetés
Hirdetés