Győzelmet hozott az NKA új igazolása

A napokan szerződtetett negyedik légiós, Nemanja Nikolics hathatós közreműködésének is köszönhetően megszerezte szezonbeli harmadik győzelmét az NKA Universitas Pécs élvonalbeli férfikosárlabda-csapata.

hirdetés
Uránia Mozi

A Honvéd elleni szombat esti hazai meccs igazi alsóházi rangadónak ígérkezett az NKA számára, hiszen mind a két együttes a bentmaradásért küzd az A csoportban. Valószűleg nem csupán a Honvéd elleni csata miatt, de a hazaiak erősítettek is egy kicsit a hét közben, leigazolták ugyanis negyedik légiósukat, Nemanja Nikolicsot. A meccse elején azonban nem úgy tűnt, mintha ezzel előrébb lenne az Akadémia. A fővárosiak kezdtek ugyanis jobban, az első negyedben szinte végig a vendégeknél volt az előny, és a tizedik perc végén meglévő ötpontos hazai hátrány teljesen reális volt.

hirdetés
Uránia Mozi

A második negyedben aztán már sokkal összeszedettebb lett Goran Tadics együttesnek játéka. Az NKA nagyon szépen összekapta védekezését, elől pedig Luzsaics és Manjgafics is megállíthatatlan volt, de az új igazolás,Nikolics is megmutatta, hogy szép dolgokat várhatnak tőle a folytatásban. A félidőhöz érve így már az NKA vezetett, még, ha az egyetlen pontos előny nem volt megnyugtatónak nevezhető.

A nagyszünet után azonban sokat tett azért az Akadémia légióskintingense, hogy ne kelljen sokat izgulnia a drukkereknek. A harmadik negyedben ismét jó védekezés, és még a korábbinál is eredményesebb támadójáték jellemezte az NKA-t, aminek köszönhetően folyamatosan nőtt a csapat vezetése, az utolsó tíz percre már 64-54-es előnnyel fordulhatott rá az NKA. Ott aztán egy klasszikus dobópárbaj bontakozott ki, de mivel mind a két csapata hasonlóan jól muzsikált ebben, a differencia érdemben már nem változott. Megérdemelten nyert tehát a Rátgéber Akadémia, a győzelemhez pedig sokat tudott hozzátenni Nemanja Nikolics, aki első meccsén rögötön dobott 17 pontoto, leszedett 4 lepattanót és kiosztott 7 gólpasszt, a 7 kiharcolt faultjáról nem is beszélve. Az NKA így nyolc kör után, 3/5-ös mutatóval a tabella 11. helyét foglalja el. Ha azonban a folytatásban a Luzsaics, Nikolics, Durmo, Manjgafics légióskvartett hasonlóan lesz képes teljesíteni, mint most a Honvéd ellen, és a magyarok közül Meleg és még egy-két fiatal fel tud zárkózi hozzájuk, akkor könnyen előrébb kapaszkodhatnak a táblázaton az „akadémisták”.

NKA Universitas Pécs–Budapesti Honvéd 91-79 (19-24, 20-14, 25-16, 27-25)
Kosárlabda-NB I., férfiak.
NKA Universitas Pécs: Kerpel-Fronius 6, LUZSAICS 22/15, Benke 5/3, DURMO 10, Herger. Cs.: NIKOLICS 17/6, MANJGAFICS 19/9, Lados 9/9, Scherer 2, Meleg 1. Vezetőedző: Goran Tadics.
Budapesti Honvéd: BROWN 17/9, Bazsó 10/3, Kopácsi 3/3, HENRY 18/3, Peringer. Cs.: Djokovics 7/6, Hajdu 3/3, FILIPOVICS 19/3, Reizinger 2. Vezetőedző: Dragan Alekszics.

Fotó: NKA

Hirdetés