Jabil: Pécsen is lehet bővítés

A Jabil jelenleg is előrehaladott tárgyalásokat folytat partnereivel, így komoly esély van rá, hogy jövőre a most bejelentett szombathelyi bővítés után Pécsen is fejleszt a társáság. Továbbra is kiemelt, stratégiai partnerként tekintenek Pécsre az amerikai elektronikai vállalatnál.

hirdetés

– A szombathelyi telephelyek összevonása, a nyolcezer négyzetméteres új üzemcsarnok építésével kapcsolatos fejlesztés közvetve érinti Pécset is. Elsődleges célunk, hogy erősítsük szerepünket, s bővítsük a pécsi üzem tevékenységét is – mondta lapunk kérdésére Pajor Attila, a Jabil After Market Service ügyvezető igazgatója.

Érdekük a bővítés!

– A jövőre esedékes létszámbővítéssel kapcsolatban és a partnerekkel folyó tárgyalásokról konkrétumokat, számokat még nem tudok közölni, hiszen erre nem vagyok felhatalmazva. A piaci viszonyok mindenestre azt mutatják, hogy a Jabilnak a stabil működés és az előrelépés miatt érdeke, hogy bővítse a tevékenységi körét. Ha nem is hatalmas létszámbővítésben, de Pécs esetében is küszöbön áll a fejlesztés – így a vezető.

A Jabil jelenleg hét fontos partnerüknek dolgoznak, egyikük fejlesztése miatt várhatóan növelhetik szerviztevékenységüket is – ez lehet hatással a pécsi üzemre.

Az amerikai elektronikai cég a pécsi önkormányzattal együttműködve a Finn utcában alakította ki 3200 négyzetméteres gyáregységét még tavaly, ahol korábbi vállalásainak megfelelően 400 dolgozót alkalmazva okostelefonokat szervizel jelenleg is; a dolgozói létszám az indulás óta stabil maradt.

– Ez többek között annak is köszönhető, hogy Pécsen remek szakemberek dolgoznak, s a további bővülést is megalapozza, hogy vannak még e téren szabad kapacitások a városban – tette hozzá Pajor, aki elmondta még: éppen ezért számít a vállalat egyik stratégiai telephelyének.

Pajor szerint egyébként egy folyamatosan és gyorsan változó üzletágról van szó az after market, azaz értékesítés utáni szolgáltatások esetében. E területen az lehet a nyertes, aki gyorsan reagál a piac igényeire, s bővíteni tudja tevékenységi körét. Ez a célja a vállalatnak Pécs esetében is, mondta.

A Jabil Magyarország Kft.-nek hazánkban Szombathelyen és Tiszaújvárosban van termelőüzeme; Pécsen értékesítés utáni szerviztevékenységet végeznek.

  • Kallenbergerné Garai Szilvia

    Szeretném megtudni,hogy van -e felvétel forrasztós-javítósként ha igen hol lehet jelentkezni dolgoztam Elcoteq-ban Zalaegerszegen a Flextonicsban és a Novontex kft ben gtyakorlatom van. Elérhető vagyok: garaiszilvi40@indamail.hu tel:20/486-6349 válaszukat előre is köszönöm Kallenbergerné Garai Szilvia.