Levélben üzennek Brüsszelnek!

Csak játéknak tartják a nemzeti ügyet és semmi felelősségérzetük nincs a jobbikosoknak – mondta Hoppál Péter pécsi országgyűlési képviselő pénteki sajtótájékoztatóján. A kultúrért felelős államtitkár szerint az ellenzék nem veszi figyelembe az emberek akaratát, nevetséges pártpolitikai kérdést csinál a kényszerű betelepítés elleni alkotmánymódosításból.

Levelekkel bombázzák az Európai Bizottságot hamarosan a magyar települések, hogy közvetlenül is felhívják a figyelmet arra, hogy a népszavazáson elért eredmény szerint 3,3 millió ember mondott nemet a migránsok betelepítésére – közölte Hoppál Péter a sajtó munkatársai előtt.

– Magyarország elsőként jelezte az unió országai közül, hogy az illegális migráció milyen súlyos problémákat okoz. Ma már a nyugat-európai országok is felismerték, hogy a kormány nem álproblémáról beszélt, hiszen a terrorizmus veszélye mellett beszédes az is, hogy Németországban az egymillió bevándorló közül mindössze alig 80 embernek tudtak munkát adni – fogalmazott. – Magyarország a déli határzár kiépítésével megvédte a határait, és a büntetőtörvény módosításával lecsökkentette az illegálisan érkezők számát.

Ők azok a bevándorlók, akik nem regisztrálnak, nem árulják el adataikat, amivel súlyos biztonsági kockázatot jelentenek. Brüsszel azonban a kötelező betelepítési kvótával ide küldené egy részüket, holott Magyarország nem is célpontjuk ezeknek a bevándorlóknak.

Ismert, a kvóta elleni népszavazáson 3,3 millió választó, a szavazók 98 százaléka döntött úgy, hogy nem kér a betelepítésükből. Ám, az ezzel kapcsolatos alkotmánymódosítást a parlamentben csak a Fidesz és a KDNP szavazta meg. Így nem lehetett megváltoztatni az alaptörvényt.

– A Jobbik és a baloldal egy része korábban azt mondta, hogy nincs szükség a népszavazásra, az alkotmányt lehet enélkül módosítani. Ugyanakkor mégsem szavazták meg, pártpolitikai kérdést csináltak a nemzeti kérdésből, egyszerű játékot űztek – fogalmazott Hoppál Péter. – A Jobbik a letelepedési kötvény kivezetésével zsarolta meg a kormányt, holott ezt a folyamatot már a nyáron elindították, ráadásul mellékes, gazdaságpolitikai kérdésről van szó. Ez nem játék, hiszen ha veszély van, akkor össze kell fogni.

Hoppál Péter szerint a 3,3 millió szavazat nem a Fidesz táborát jelenti, hiszen olyanok is támogatták a kvóta elleni fellépést, akik nem szimpatizálnak a kormányzó párttal. Kiemelte, hazánk ellátja azokat a menekülteket, akik együttműködnek, akik nem titkolják el adataikat, nem hazudnak, hiszen humanitárius segítséget adnak itthon és külföldön is a különböző szervezetek.