Mutatjuk, milyen lehet a pécsi kaszinó

Októberben nyílhat meg a pécsi kaszinó, várhatóan több száz játékautomata, valamint rulett, Black Jack is várja majd a fogadni, játszani vágyókat. Az előkészületi munkák már megkezdődtek.

hirdetés

Ahogy arról beszámoltunk,  az utolsó előtti koncessziós szerződésre Pécs futott be, az országban tizedikként a baranyai megyeszékhelyen nyílhat kaszinó. A jogszabály szerint mindössze 11 koncessziós hely van az országban. Korábban egyébként Hévíz, Siófok és Balatonfüred is jelezte a Dunántúlról, hogy szívesen helyet biztosítana egy kaszinónak, mivel az a turizmust és így a helyi gazdaságot is erősíthetné.

14749719826792

A közelmúltban született döntés szerint viszont a tizedik helyre Pécs lett a befutó, a tíz évre szóló koncessziót a Treff-Klub Kft. nyerte el. Lapunk megkereste a céget, amely a már működő győri kaszinót is üzemelteti. A cég vezetése azt közölte, egyelőre a szükséges egyeztetés, tervezések zajlanak, s ezek nincsenek olyan szakaszban, hogy konkrétumokat tudnának nyilatkozni a pécsi helyszínről.

14749720649821

A pécsi kaszinó körül ugyanis az egyik legfontosabb kérdés a helyszín: korábban úgy tűnt, hogy a Király utcában nyílhat meg a létesítmény, azonban az egykori OTP-székházat közben bérbe vette egy másik vállalkozás, amelyik szórakozóhelyet nyit ott. Úgy tudjuk, a kaszinó számára lehetőleg belvárosi, jól megközelíthető helyet keresnek, ahol a parkolás is megoldott.

A szintén a társaság által üzemeltetett, 850 négyzetméteres győri kaszinó a Győr Plazában működik, ez azonban jóval közelebb van a város központjához, mint a Pécs Plaza – nagyjából olyan messze, mint a pécsi belvárostól a főpályaudvar.

14749720218912

A győri kaszinó ugyanúgy II. kategóriás létesítmény, mint a majdani pécsi, így némiképp összehasonlítási alap is lehet. Győrben csaknem kétszáz játékautomata üzemel, ezeken a maximális tét 20 ezer forint lehet. A Rába-parti városban ezen kívül például automata és hagyományos rulett, Black Jack, póker és Punto Banco játék is várja a fogadni vágyókat.

14749720131467

(Fotóink a győri kaszinót mutatják be, forrás: casinowin.hu)

 

  • Fóris Béla

    Az összes kaszinót be kellene zárni, vagy ha maradnak, akkor magass adót vetni ki rájuk!