Nem kell már sokáig izgulni a felvételizőknek, ma este kiderülnek a felsőoktatási ponthatárok!

2019-ben rengetegen voltak a Pont Ott Partin

Idén összesen 101.844 diák jelentkezett a magyar egyetemekre, ma pedig az is kiderül, közülük hányan nyertek felvételt. 

hirdetés
Uránia Mozi

Pécsett nem marad el az ilyenkor szokásos – tavaly a járvány miatt csak online formában megtartott – Pont Ott Parti, ahol a volt középiskolás diákok együtt izgulhatnak, majd jó esetben egyetemistákká avanzsálhatnak. A ponthúzó buliról lapunk is beszámol majd.

Este nyolc óra után hozzák nyilvánosságra a szeptemberben induló szakok ponthatárait, melyeket a pécsi főtéren kivetítenek, illetve a Felvi.hu felsőoktatási portálon és az E-felvételiben is megjelennek. Azok a jelentkezők, akik megadták a mobiltelefonszámukat, sms-ben is értesítést kapnak az eredményekről.

Tavaly a Pécsi Tudományegyetem (PTE) egyébként 4.850 hallgatóval zárta a felvételi eljárást. A képzések között továbbra is a legnépszerűbbek közé tartoztak az általános orvos, a pszichológia, a jogász, valamint az ápolás és betegellátás szak, de sokan érdeklődtek a gazdálkodás és menedzsment, a kereskedelem és marketing, a mérnökinformatikus, a fogorvos szakok iránt is. Erről bővebben ITT írtunk 2020-ban. Arról is írtunk nemrég, hogy elszállhatnak a pécsi albérletárak a ponthúzó után.

Az alábbi statisztikából kiderül, hogy idén a tavalyinál több felsőoktatásba jelentkező diák volt, azonban a 2019-es számhoz képest jóval kevesebb a felvételiző.

hirdetés
Uránia Mozi