Óriási virág nyílt ki Pécs főterén

És kész!

A pécsi kollégiumok idén is megtartották a hagyományos villámcsődületüket, melyen 9 kollégium 570 diákja vett részt. A “Mi vagyunk a jövő” szlogen alatt futó akció a tavaszt és a fiatalságot hirdette, melyet a kollégisták egy színes virágalakzatba összeállva jelenítettek meg.

hirdetés

Immáron 4. alkalommal rendezték meg május 18-án az Apáczai Nevelési Központ Kollégiumának vezetésével a pécsi kollégiumok közös flashmobját (azaz villámcsődületét), melyen idén 9 pécsi kollégium 570 diákja vett részt. Szilágyi Zoltán, az esemény szervezője lapunknak elmondta, hogy a már hagyományosnak számító pécsi rendezvény célja, hogy minden évben egy adott környezeti, társadalmi jelenségre vagy eseményre hívja fel a városiak figyelmét.

A gyülekezés: így még csak közönséges tömegnek tűnik
A gyülekezés: így még csak közönséges tömegnek tűnik

A szervező kifejtette, hogy látványos üzenetekkel pozitív példát szeretnénk mutatni az embereknek, és szeretnék jó irányba terelni a diákok és a pécsiek szemlélet- és életmódját, emellett pedig megmozdulásaik Pécset is szebbé varázsolják. Hangsúlyozta, hogy az ilyen nemes üzenetek megalkotásával a kollégisták minden évben átélhetik az összetartozás, az együttműködés felemelő érzését.

Az egyenpólók felrántása után megváltozott a térképe
Az egyenpólók felrántása után megváltozott a térképe

Az idei „Mi vagyunk a jövő” című flashmob célja a fiatalság, a jövő, a tavasz, és az újjá éledés hirdetése volt.

Alakul a virágforma
Alakul a virágforma

Mindezt pedig mi sem szimbolizálhatta volna jobban, mint egy virágforma, melyet a kollégisták alkottak meg a Szentháromság szobor előtt, miközben szólt a Halott Pénz Valami van a levegőben című slágere.

És kész!
És kész!

A közös énekléssel és zenéléssel egybekötött csődület idén bekerült a város eseménynaptárába is, az 570 darab különböző színű feliratos egyenpóló elkészítését pedig polgármesteri keretből támogatta a város, hiszen a rendezvény fővédnöke Páva Zsolt polgármester volt.

Egy kicsit messzebbről jól érződik a virág mérete
570 diák, egy virág