A pécsi LMP-s szerint az antiszemita múltú jobbikos európai szintű politikus

A jobbikosok botrányos antiszemita megnyilvánulásai kapcsán a Pesti Srácoknak nyilatkozott a pécsi Keresztes László Lóránt, a Jobbikkal szövetkező LMP frakcióvezetője. A politikus szerint Gyöngyösi Márton, jobbikos képviselő antiszemita kijelentései – úgymint a Holokauszt egy állatfaj – ellenére nagy formátumú politikus.

Keresztes egyébként azt is mondta, hogy definiálni kellene, mi az összefogás, mert nemrég közös értékeket fogalmaztak meg egy demonstráción, de nincs ellenzéki összefogás.

hirdetés

Mint mondta, az EP-választáson is külön indulnak, az önkormányzati választásokra körvonalazódó összefogások is alulról jövő kezdeményezések szerinte.

Keresztes azt mondta, hogy alapvetően elhatárolódnak a szélsőséges megnyilvánulásoktól, és üdvözítő, hogy a Jobbik sokat tett a néppárti fordulatért, a párt kritikus a saját múltjával.

Keresztes azt mondta, hogy amióta ismeri Gyöngyösi Mártont, azóta úgy látja: európai gondolkodású, korrekt politikai vezető. Nyilván a korábbi kijelentéseinek magyarázatát meg kell adni.

Keresztesnek tehát elfogadható az a Gyöngyösi Márton, aki korábban listázni akarta a zsidó képviselőket, a holokausztot állatfajnak tartotta. A párt elnöke, Sneider Tamás szkinhed vezér volt és egy mozgássérült cigányt vert meg. Párttársuk, Jakab Péter szerint a cigányok jelentős része gyümölcsöt lop, a szoba közepére piszkít és nem akar dolgozni, derül ki a HírTV birtokába került felvételről.

hirdetés

Hirdetés