300 milliós bővítés a PTE-n

Bővült a Pécsi Tudományegyetem (PTE) természet- és bölcsészettudományi kara. Összesen 300 milliót költöttek új helyiségek kialakítására. Az universitas saját forrásból valósította meg a fejlesztést.

hirdetés

Az Ifjúság útja 6. szám alatti, négyezer négyzetméter alapterületű, D jelű épület ezer négyzetméterrel lett nagyobb. Benne egy akadálymentes liftet építettek, a bölcsészkar új tanulmányi osztálya is itt kapott helyet, s különböző termek, dolgozói szobák  létesültek.

pte bővítés2

Bódis József orvosprofesszor, a PTE rektora az eseményen azt mondta: minden olyan lehetőséget meg kell ragadni, amellyel az egyetemnek több hallgatója lesz. Utalt rá, hogy az intézmény korábbi fejlesztései a klinikákat és a tudományos kutatást érintették. A mostani, mondta, azonban kifejezetten az oktatást, a hallgatói szolgáltatások minőségének, a diákok és az oktatók közérzetének javítását szolgálja.

pte bővítés3

A beruházás hatezer hallgatót és oktatót érint, s azért vált szükségessé, mert az épület nem felelt meg a bolognai képzés által támasztott infrastrukturális igényeknek.

pte bővítés5

A bővítés megteremti a feltételeket a felsőoktatásban a kormányzati szándéknak megfelelően már hangsúlyosabban megjelenő természettudományos oktatáshoz, osztatlan tanárképzéshez.

  • bélagéza

    Bizony: dologi kiadások befagyasztása, oktatók kirúgása zajlott ezzel párhuzamosan. Közben a hallgatók száma is visszaesett majdnem a felére. Tehát ez egy átgondolt beruházás volt?

  • jus primae noctis

    Az utolsó két bekezdés teljes félrevezetés. A bolognai képzés által támasztott infrastrukturális igények? Na ilyen nem létezik, nem értelmezhető kategória.
    A kormányzati szándék az oktatás és benne a felsőoktatás leépítése, ellehetetlenítése, ezáltal a társadalom tudásának csökkentése. Röviden…