Tisztújítás jön a pécsi MSZP-ben?

Úgy tudjuk, tisztújításra készülnek a szocialistáknál a választások után. Új embert kell találni a nemrég elítélt Nyőgéri Lajos helyére, inog Kőhegyi István helye is a megyei elnökségben, de felmerült az is, hogy Tóth Bertalan, a párt városi képviselőcsoportjának vezetője helyett is új, kevésbé ismert szereplő egyengesse a frakciót.

hirdetés

Amennyiben nem sikerül Tóth Bertalannak (a fotón tálcával) egyéniben nyernie, teljes tisztújítás várható az MSZP megyei és pécsi szervezetében, közvetlenül a választások után – tudtuk meg a párthoz közeli forrásból, aki szerint mindenképpen napirenden van a párton belüli vérfrissítés.

Információink szerint elsősorban a nemrég elítélt Nyőgéri Lajos (lépcsőn, lehajtott fejjel) pécsi pártelnök, a vagyonosodási balhéba keveredett Kőhegyi István (Tóth mögött, jobbra, középen), megyei elnökségi tag és Tóth Bertalan frakcióvezető pozíciójáról van szó, de ha őket lecserélik, akkor nagy valószínűséggel a háttérembereik sem maradnak pozícióban a párton belül Pécsett és a megyében.

Toth_Kohegyi_Nyogeri

– Tóth Bertalan listán bebiztosította a helyét Mesterházynak köszönhetően, akit 20 éve ismer, de elvárják tőle az egyéni jó szereplést is. Ez bizonyos szempontból létkérdés  az esetében, mert ha nem hozza a számokat, akkor a teljes pécsi és megyei szervezetet megújítják – magyarázta az informátorunk. Ő úgy tudja, a tisztújítás azért merült fel, mert a pártnak csak így van esélye az őszi önkormányzati választáson, illetve 2018-2019-ben újra visszakerülni a hatalomba, ezért mindenképpen meglépik azt.

– Látni kell, hogy a pártot teljesen szétzilálták belülről, olyan gyöngék vagyunk, mint a harmat, az időseket nem tisztelik, sőt kiröhögik, ezt pedig érzi a tagságunk nagy része – magyarázza a belső ember, aki szerint ennek ellenére összezárnak majd a választáson, vagy legalábbis megpróbálják ezt elérni.

Informátorunk szerint komoly szükség lenne tisztújításra a pécsi, megyei szervezeten belül, mert csak új arcokkal van esélyük arra, hogy „visszaépítsék azt, amit Toller Laci után lebontottak”.

Megkérdeztünk más, a pártot belülről jól ismerő tagot is. Többségük szerint, ha indokolt is lenne egy tisztújítás – fogalmaztak óvatosan, az nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik – mondták. Ezzel együtt ők nem tudnak arról, hogy bárki ilyenre készülne a megyei, pécsi MSZP-n belül, igaz a lehetőségét nem vetették el.

Várnak őszig?

Egy másik informátorunk szerint szinte biztos, hogy még egy rossz választási szereplés esetén sem nyúlnak a megyei és pécsi szervezethez őszig, az önkormányzati választások végéig. Utána viszont szinte biztosan.

– Senki nem fogja kampányban napirendre venni ezt a kérdést, küldöttgyűléseket összehívni, beindítani a gépezetet, netán szervezetet oszlatni, mert nyerni akarnak és ezzel a csapattal, ami most van. Az egy más kérdés, hogy ősszel erre sor kerülhet – vélekedett  -, miután vége a kampányoknak és a választásoknak – magyarázza forrásunk.

 • üvegzsebes

  Az MSZP-nél eseti jellegű volt a lenyúlás és korrupció, az ügyeik lelepleződtek. A Fidesz viszont állami szintre emelte a közpénzlopást és elfoglalta az ellenőrző szerveket. Ők megússzák. Aki tisztán akar látni, annak ajánlom A magyar polip – A posztkommunista maffiaállam c. tanulmánykötetet.

 • toto

  Reméljük, hogy mennek a levesbe!
  Soha többet MSZP! Persze erős, baloldali – szociáldemokrata pártra szükség lenne!
  De ennek a bagázsnak – irány a Kulich Gyula utcai műintézmény!

 • Komi

  Húzzon el ez a bűnöző maffia baloldal! Tűnjenek el örökre Pécsről!

 • Pufó

  Micsoda surmó fejek…

 • kulema

  Lászlónak igaza van.Micsoda gyomor kell ahhoz hogy valaki ilyen szintre lemenjen újságírás címén.

 • Szőcs

  Ha lett volna elszámoltatás most üres lépcsőt látnánk csak a képen…

 • mi ez a hülyeség

  ki ír össze annyi hülyeséget?

 • Régi szoci

  Valamikor lehetett szeretni az MSZP-t, Szilivel, Tollerral. Ezek a mostaniak csak a pénzt lopják.

 • Radeer

  Teljesen világos, hogy ezzel a bandával semmi esélye nincs a baloldalnak. Mielőbbi tisztújítást akarunk!

 • László

  Ejh, mi lett belőled, Máté! Valaha tehetséges magyar szakos srác voltál, aki Esterházyval foglalkozott. Ma meg írod ezeket a bűnrossz propaganda-firkálmányokat a bérsajtónak. Eladtad magad, igénytelen lettél. Kár érted.

 • Kötélfonó Attila

  Micsoda arcok! Olyan, mint egy börtöntabló…