Újabb parkolót kapott Uránváros

Újabb húsz parkolóhellyel bővült Uránváros. Most a Páfrány utcában aszfaltoztak le egy olyan területet, ahol eddig nem tudtak rendesen parkolni autóikkal az ott élők.

hirdetés

Még a lakók kiskertje is számított a Páfrány utcai parkolóhely kialakításakor. Ezt az aranyhallal benépesített tavat például érintetlenül hagyták, csak azért, hogy az itt élők továbbra is gondozni tudják.

Megmaradt a „halastó”

A többi területet viszont rendbe tették. Egy rossz állapotú körjáratot alakítottak át parkolóvá.

Hoppál Péter és Decsi István
Hoppál Péter országgyűlési képviselő elmondta: a nemrégiben 60. születésnapját ünneplő Uránvárosban konzultációt folytattak. Ebben a városvezetés arra volt kíváncsi, hogyan tudna hozzájárulni az itt élők jobb közérzetéhez, így a parkírozók is szóba kerültek.

Most húsz új parkolóhelyet alakítottak ki

– Jóval rendezettebb keretek között lehet mostantól itt parkolni, egyrészt azért, mert több parkolóhelyet, járdát is kialakítottak, valamint megoldódottá vált a terület csapadékvíz-elvezetés is – mondta Decsi István, Pécs alpolgármestere.

Uránvárosban egyébként nem ez az első és utolsó fejlesztés. A városrész lakói tavaly év végén vehették birtokba a Radnóti Miklós Gimnázium mögötti és a Kőrösi Csoma Sándor utcában felújított járdákat és új parkolóhelyet. De Kertvárosban is történtek fejlesztések, valamint tervben van már a belvárosi parkírozók rendbe tétele is.

Hirdetés