Nem tudta visszafoglalni a város a Murphy’s Pubot

Sikertelenül próbálta birtokba venni a városháza aljában működő Murphy’s Pubot az önkormányzat, mert a bérlő megtagadta azt. A vendéglátó szerződését azért bontották fel, mert a városháza év eleji tájékoztatása szerint 30 milliós korábbi tartozásából csak 6 millió forintot fizetett meg.

hirdetés

Közel egy hónappal ezelőtt számoltunk be arról, hogy április 30-i határidővel felbontotta a város a bérleti szerződést a Murphy’s Pub üzemeltetőivel. Egy korábbi megállapodás ellenére sem fizették meg ugyanis az önkormányzatnak azt a 24 milliós tartozást, amely az elmúlt másfél évben halmozódott fel az elmaradt bérleti díjakból.

étterem körkép, MURPHYS2

Dr. Szilovicsné Dr. Hollósy Andrea, a polgármesteri hivatal vagyongazdálkodási csoportvezetője csütörtökön azt közölte lapunkkal, a bérleti jogviszony alapján csütörtök estig működhet a létesítmény. Éppen ezért ma délelőtt 10-kor megkísérelték a birtokba vételt, de azt megtagadta a bérlő. Így péntektől már jogcím nélküli használónak minősül a bérlő, ha önkéntesen nem adja birtokba az önkormányzat képviselőinek az üzlethelyiséget. Ha nem adja át az ingatlant, a városnak kiürítési pert kell kezdeményeznie, így a bíróság dönt majd a kérdésben – tette hozzá.

Elértük Vörös Ferencet, a Pubot üzemeltető Corner Pub kft. ügyvezetőjét, aki csak annyit mondott, ha “kihúzzák ennek az ügynek a méregfogát”, akkor megszólal.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Murphy’s üzemeltetői év elején kedvezményt kaptak a városházától: ha február 15-ig rendezik elmaradt tartozásukat, maradhatnak, s egyúttal a bérleti díj csökkentésébe is belement volna az önkormányzat azzal, hogy a pub lemond a pinceszintről.

Mindez azonban nem történt meg, ráadásul hiába mentek ki a felszólítások is, az önkormányzat vagyongazdálkodási csoportja úgy tájékoztatta lapunknak, azokat rendre nem vették át; visszajöttek a postával.

A cég ellen korábban már kényszertörlési eljárás indított a Pécsi Törvényszék Cégbírósága. Ennek keretében a városháza is benyújtotta hitelezői igényét. Ezen eljárás és a tartozás miatt mondták fel velük április 30-i határidővel a bérleti szerződést.

Az 1994 óta működő vendéglátóhely többszöri üzemeltetőváltáson esett át, s az eddigi négy után ismét új, de azonos tulajdonosi szerkezetű gazdasági társaság vitte volna tovább a helyet. Az új üzemeltető a bérleti szerződéssel rendelkező Corner Pub Kft. (ügyvezetője Vörös Ferenc) albérlője, a Centrál Restaurant Kft. (ügyvezetője Vörös Laura) lett volna. Ez utóbbi cég vállalta az adósság rendezését. A megállapodást minderről ugyanakkor a Corner Pubbal kötötték meg, a felszólítások is e cégnek mentek ki a városházától, s a pert is velük szemben indítják meg.

Frissítve (14:50) – Páva: ha éjfélig fizet, maradhat

Páva Zsolt polgármester egy másik témában rendezett sajtótájékoztatón csütörtökön azt mondta: éjfélig még befizetheti a tartozását a Corner, de ha ez nem történik meg, új bérlőt keresnek, olyat, aki hajlandó tartani a szerződésben foglaltakat.