Nehéz sorsú pécsi, baranyai gyerekek táborozását segíti a gyermekmentő szolgálat

Hátrányos helyzetű gyerekek nyári táborozását segíti a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) a Safer Internet Program keretében – közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a koronavírus-járvány enyhülésével az NGYSZ – az európai uniós Safer Internet Program hazai konzorciumvezetője és hotline működtetője – június és augusztus közepe között négy alkalommal egy-egy hetes tematikus nyári tábort szervez és támogat hátrányos helyzetű gyerekek számára, mintegy ötmillió forint értékben.

hirdetés

A szervezet a program keretében mintegy 220 gyermeknek tud egyhetes, tematizált szabadidős programot biztosítani.

A táborokban jellemzően pécsi és más, Baranya megyei településeken élő, hátrányos helyzetű, illetve nagycsaládokban nevelkedő, 6-16 éves gyermekek vesznek részt.

A tematikus táborok célja, hogy felhívják a gyerekek figyelmét a biztonságosabb és jobb internetezés fontosságára, alapvető szabályaira, hiszen a járvány idején, a digitális oktatással ez még fontosabbá vált.

A táborokban szó lesz egyebek mellett az álhírek felismeréséről, a személyes adatok védelméről, az online bántalmazásról, a közösségi oldalak használatáról és veszélyeiről, az online vásárlásról, valamint a bankkártyák és a banki adatok biztonságos használatáról.

hirdetés

Hirdetés