Honnan tudjuk a gyűrűméretünket?

A megfelelő gyűrűméret kiválasztása soha nem egyszerű, főleg akkor, ha interneten szeretnénk megrendelni álmaink karikagyűrűjét. Ebben az esetben igencsak nagy kihívást jelent az, hogy biztosan a tökéletes méretet válasszuk. Maradj velünk és tudd meg azt, hogy hogyan tudhatod meg többféle módon a gyűrűméreted.

Online rendelés

Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvend az online rendelés, így ez természetesen az ékszerpiacon sincs másként. Sőt, a párok előszeretettel nézelődnek az online térben, legyen szó karikagyűrűről vagy bármiről, hiszen remek ötleteket találhatnak anélkül is, hogy egy lépést is kellene tenniük. Éppen ezért az online karikagyűrű-rendelés esetén óvatosan kell nekiindulni a vásárlásnak, mivel itt akár milliméterek is nagyon sokat jelentenek. 

A legegyszerűbb módja a gyűrűméret megállapításának egy multisizer gyűrűmérő használata. Ez egy speciális eszköz, amely arra szolgál, hogy az ujjra ráhúzva és a kényelmes méretet kiválasztva látni fogjuk, hogy mekkora méretű gyűrűre van szükségünk.

Ez persze nem mindenkinek áll rendelkezésére, így van néhány alternatív megoldás, ami megkönnyíti az életünket. Az egyik ilyen, hogy vágunk egy 1 centi vastagságú papírdarabot, amit az ujjunk köré tekerünk addig, míg egy kényelmes viseletet nem kapunk. Ahol a két papírdarab metszi egymást, ott bejelöljük tollal, mert erre az értéke nagy szükségünk lesz. Ha végeztünk, akkor kisimítjuk a papírlapot és ráhelyezzük egy vonalzóra. Ezt lemérve megkaphatjuk a karikagyűrű belső kerületét, amiből már könnyedén kiszámolható a megfelelő gyűrűméret. Ennek az eredményéhez nincs másra szükség, mint egy megbízható táblázatra, amiben benne szerepel az összes elérhető gyűrűméret. 

Milyen a kényelmes gyűrűméret?

Akár hordtál korábban gyűrűt, akár nem, a karikagyűrű méretének a kiválasztása sosem egyszerű dolog. A megfelelő gyűrűméretet onnan ismerhetjük fel, hogy az ékszer pont jól tapad a bőrhöz, nem szorít, de nem is túl laza. Levételkor van egy kicsi ellenállása, de nem annyi, hogy az már diszkomfort érzetét keltse.

Természetesen ha még soha életedben nem hordtál gyűrűt, akkor lehet, hogy nem a karikagyűrűvel kéne elkezdeni, hanem már a nagy nap előtt fel kellene próbálni egy-két darabot. Ha igazán szép ékszert szeretnél, akkor nézz körül a karikagyuru.hu karikagyűrűi között, és leld meg a hozzád illő darabot.

A gyűrűméretek közel sem egységesek, hanem különbözőek, kontinensenként változóak, így nagyon jó szolgálatot tehet egy megbízható táblázat, ahol minden mértékegységet megtalálunk. Hazánkban az átlagos gyűrűméret 50 és 57 milliméter közé esik, ami általánosságban véve ugyanakkora méretű gyűrűnek felel meg. Természetesen ezt nem szabad készpénznek venni, ezért minden esetben érdemes átnézni egy jó nevű ékszerbolt oldalán található gyűrűméret-táblázatot.

(x)