Pécsi napelem cégek, akikkel érdemes együtt dolgozni

A napenergia hasznosítása egyre nagyobb teret nyer, ahogy függetlenedni szeretnénk a hagyományos nem megújuló energiahordozóktól. Ebben a háztartásokban kiépített napelemes rendszerek a lakosság függetlenedését segíthetik. Éppen ezért most összegyűjtöttük miként érdemes kiválasztania pécsi napelem cégeket, akikkel érdemes együtt dolgozni.

Milyen egy megbízható napelemes cég?

A napelemes cégeknek se vége se hossza, hiszen ma már rengeteg cég közül válogathatunk. Ezen a téren tehát nem árt, ha jól választunk, hiszen ezzel hosszabb távon is jobb megoldásra tehetünk szert.

Ezen a téren tehát érdemes tisztában lenni, hogy milyen szempontok alapján választhatjuk ki a megbízható saját napelemes kivitelezőnket. Napelemes cégek esetében sokat elárulhat egy cégről, hogy milyen szolgáltatás portfóliót kínál (tervezés, kiépítés, monitoring), mekkora és milyen referencia állománya van, milyen a beszállítói hálózata, milyen áron dolgozik.

Egy megbízható napelemes cégről alighanem elmondható, hogy:

  • nem dolgozik gyanúsan olcsón,
  • segít a tervezésben, engedélyeztetésben, kivitelezésben,
  • több referenciával is rendelkezik,
  • közvetlen gyártói forrásai is vannak.

Hogyan válasszunk napelemes céget?

A fentiek alapján tehát már sejthető, hogy miként érdemes közelíteni a kérdéshez, hogy hogyan is válasszuk ki az ideális napelemes céget.

Először is érdemes megvizsgálni, hogy mely cégek találhatók a közelünkben, megyén belül, vagy a szomszédos megyékben. Ez ugyanis még egy olyan távolság, ami nem jelent komoly többlet költséget.

Ezt követően érdemes szemügyre vennünk a szolgáltatásokat, nehogy abba a csapdába essünk, hogy csak egy tervező céget találunk, ami miatt aztán egy kivitelezőre is szükség lehet.

A megfelelő szolgáltatás mellett aztán mindenképpen vegyük szemügyre, hogy az adott cég milyen referenciákkal bír, sőt ha valahol a közelben van, akkor megtekintési lehetőséget is kérhetünk, hogy saját szemünkkel meggyőződhessünk az elvégzett munkáról.

A referencia mellett sokat nyomhat a latba, hogy az adott cég honnan szerzi be a szükséges berendezéseket, eszközöket, alapanyagokat. A közvetlen gyártótól történő beszerzés ugyanis a garanciális ügyintézés gyorsaságát segítheti elő, ami adott esetben sokat számíthat. Ráadásul még akkor szót sem ejtettünk arról, hogy biztos minőségi eszközök kerülnek a rendszerbe.

Végül, de nem utolsó sorban persze az ár is egy fontos döntőtényező lehet. Itt azonban érdemes megjegyezni, hogy a drága sem mindig jó megoldás, a túl olcsót azonban érdemes kerülni. Amennyiben lehet inkább mindig igyekezzünk egy arany középutat találni árazás terén is.

Hogyan zajlik egy gyors napelemes rendszer kiépítés?

Napelemes rendszer telepítésekor tehát az első amit meg kell tennünk, hogy árajánlatot kérünk pécsi napelem cégektől, ami alapján eldönthetjük milyen verzió, mekkora teljesítménnyel kerüljön fel az érintett ingatlanra. Ehhez persze a cégek jellemzően felmérik a terepet, hogy milyen megoldásokra lehet szükség és mire is elég a meglévő tetőszerkezet.

Ezt követően az árajánlat elfogadását követően meg kell kötni a kivitelezői szerződést és az energiaszolgáltatóval az engedélyeztetés is megkezdődhet. Ezt jellemzően egyébként a napelemes cégek már átvállalják, hiszen így gördülékenyebb lehet a folyamat, de ma már pályáztatásban és hitelezésben is érdekeltek a kivitelezők.

Amennyiben maga a rendszer elkészül, akkor már csak az energiaszolgáltató felé kell jelezni ezt, hogy annak munkatársai rögzítsék az átvétel állapotát és az új rendszer ezt követően már üzembe is helyezhető.

Összegezve

Egy megbízhat napelemes cég kiválasztása tehát nem egyszerű feladat, de ha figyelünk a fent említett néhány pontra, akkor könnyebbé válhat az ideális kivitelező kiválasztása Pécs és környékén is. Megbízhatóság terén egyébként érdemes lehet a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség honlapján körülnézni, ahol megyékre bontva is megtalálhatjuk a regisztrált napelemes kivitelező cégeket.

 

(x)