Vállalkozz okosan!

Gondolkoztál már azon, hogy talán vállalkoznod kellene? Eleged van az irodából, gyűlölöd az ingázást, vagy egész egyszerűen nem fér bele az idődbe az utazás? Ha töprengtél már ezen, akkor biztosan szembesültél azzal, hogy mások is valószínűleg eljátszottak a gondolattal, sőt, már léptek is az ügy érdekében. 

Vannak olyanok, akik belebuktak, de olyanok is szép számmal akadnak, akik virágzó vállalkozások boldog tulajdonosai. Vajon mi különbözteti meg azokat, akik sikeresek lettek azoktól, akik csúfos kudarcot vallottak?

Az ötlet

Az ötlet természetesen nagyon fontos, de nem lesz elég ahhoz, hogy garantálja a sikert. Hiszen egy jó ötlettel is lehet nagyot bukni, ha nincs jól megtervezve a vállalkozás, beleértve a kezdeti lépéseket és időszakot is. 

Érdemes találni egy jó ötletet, de elindulhatsz kicsiben is, kevés pénzzel és sok befektetendő energiával, például egy olyan platformon, mint amilyen az Amazon.

Nehézségek és kudarcok az út elején

A nehézségek és kudarcok szinte elkerülhetetlenek, ha vállalkozni kezdesz. Az egyik legnagyobb különbség a sikeresek és az elbukók között éppen az, hogy hogyan kezelik a problémákat, vagy akár a negatív visszajelzéseket. 

Ne te legyél az a gyerek a játszótéren, aki ha elesik, a földön fekve marad és várja a segítséget! Te az legyél, aki felpattan és rohan tovább! 

Nincs helye a félelemnek

Ne feledd, hogy a kudarctól való félelem a leggyakoribb oka annak, hogy az első problémánál feladjuk. Ha sikeres vállalkozó akarsz lenni, tekintsd a kudarcot tapasztalatnak, amely segítségével fejlődhetsz és tanulhatsz. A kudarc elkerülhetetlen, ezért próbáld meg a hasznodra fordítani.

Tanulj, tanulj, tanulj!

A tanulás a legjobb tanács, amit kaphatsz. Tanulni kell az elején olyanoktól, akik értenek az adott témához vagy szakterülethez, és már releváns tapasztalattal rendelkeznek. Például ha érdekel az Amazon wholesale, akkor Szőke Balázs minikurzusával rengeteg hasznos információt szerezhetsz és megteheted az első lépéseket is. Egy mentor segíthet téged abban, hogy a vállalkozásod valóban sikeressé váljon.

Egy percre se lankadjon a becsvágyad!

A lelkesedés, az odaadás és a buzgalom visz egyre előrébb az utadon. Az állandó fejlesztés és fejlődés, valamint a növekedés iránti vágy, az ambíció lesz az, ami lehetővé teszi, hogy egy üzletet ne csupán sikerre vigyél, hanem az hosszan is sikeres maradjon.

Ápold a kapcsolataidat és szerezz újakat!

A kapcsolatok minden fajtája nagyon fontos, ha vállalkozó vagy, hiszen bármelyikről kiderülhet, hogy az üzleted szempontjából is jelentős lehet a számodra. Szerencsére barátkozni már a játszótéren megtanultunk, amikor esés után tovább futottunk a többi gyerekhez, szóval biztos, hogy most is jól fog menni.

Ápolj kapcsolatot a saját iparágadban dolgozó nagyágyúkkal, ismerd meg a beszállítókat, és találd meg azokat a csapattagokat, akik olyan területeken kiválóak, amikben te nem, vagy csak kevésbé!

Végül pedig ne feledd, az egyetlen dolog, ami állandó, az maga a változás. Légy hát rugalmas, fejlődj, és állj készen a változásra, változtatásra!

(x)