„Imádjuk, ha a közönség velünk együtt énekel és nevet!”

Újabb világsztár a Kodály Központban! Négy fiatal pasi, négy hihetetlen énekhang, ami felér egy teljes zenekar hangzásával! Ez a Cadence, Kanada legjobb énekegyüttese, akik november 3-án adnak koncertet, az a capella szerelmeseinek örömére! Carl Berger mesélt a pécsi terveikről.

hirdetés

Cadence_Press_Photo2

Jártatok már valaha Magyarországon?

Csapatként még sosem járt a Cadence Magyarországon, de már izgatottan várjuk, hogy felfedezhessük az országot! És alig várjuk, hogy újra lássuk barátainkat a Jazzation-ből, akiket tavaly Tajvanon ismertünk meg és azóta nem találkoztunk, most viszont közös koncertet adunk.

Mire számíthat a Kodály Központ közönsége a show-n?

Az előadásainkat az összetett harmóniák, a mesteri énektudás, és a szívből jövő szórakoztatás, a szimpla jókedv megbabonázó elegye jellemzi. Szeretünk sokféle zenét játszani a jazztől a pop- és népzenéig. A komédia és a közönség bevonása ugyancsak gyakori a Cadence koncertjein, imádjuk, ha a közönség velünk együtt énekel és nevet!

A tökéletes élményhez tökéletes feltételek kellenek. Hallottatok már a Kodály Központ adottságairól, akusztikájáról?

Miután meghívást kaptunk a Kodály Központba, utánanéztünk, és nagyon klassznak tűnik a hely! Természetesen ismerjük a híres Kodály Zoltánt és világszintű közreműködését a zenei oktatás terén, szóval el tudjuk képzelni, hogy az ő nevét viselő hangversenyterem hasonlóan impresszív lehet! A koncertterem fotói hihetetlenek, mámoros izgalommal várjuk, hogy ezen a gyönyörű helyen játszhassunk!

Hogy kezdődött az éneklés iránti érdeklődésetek?

Már fiatalon érdeklődtünk a zene iránt. A középiskolai éveink végén mind énekeltünk és zenéltünk különböző bandákban és kórusokban. Mindannyian ugyanabból az okból fordultunk a zenéhez: mert hatalmas móka! Imádunk zenélni!

Hogy válogatjátok ki a koncert anyagát?

Egy ilyen gyönyörű helyre, mint a Kodály Központ, a legjobb, legragyogóbb repertoárunkat hozzuk! Sok jazz dalunkat fogjuk énekelni, vegyítve poppal és olyan dalokkal, amikkel interaktív módon elérhetjük a közönséget. Reméljük, élvezni fogjátok!

Sok feldolgozást játszotok, mi jelenti a kihívást ebben?

Arra törekszünk, hogy a feldolgozás elég közel álljon az eredetihez, hogy tisztelje az előadót, de eléggé különbözzön tőle, hogy legyen oka az embereknek, hogy inkább ezt hallgassák és élvezzék!

Négy férfi egy csapatban. Van, hogy összekaptok a zene miatt?

Haha! Néha kihívás ilyen sok időt együtt tölteni, de annyira szórakoztató a munkánk, hogy nem őrülünk meg hosszú távon. Kipróbáljuk egymás ötletét és együtt eldöntjük, hogy melyik működik legjobban. A végén minden ingerült érzés eltűnik, mire a színpadra lépünk és elkezdünk együtt zenélni!