Természettudományok bűvöletében a Zsolnay Negyedben

Szeptemberben újra indul a népszerű Csillagász szakkör a Zsolnay Kulturális Negyed Planetáriumában. A foglalkozás szerdánként délután 17 órától várja a 8-14 év közötti csillagászpalántákat.

hirdetés

A szakkörön a gyerekek megtudhatják, hogyan fejlődött a csillagászat tudománya évezredeken keresztül, megismerhetik bolygónkat, a Földet, annak mozgásait, betekinthetnek a Naprendszer csodálatos világába. Elsajátíthatják a távcsövek használatát, megismerhetik a hazai égbolt látványosságait, más országok csillagképeit, érdekes előadásokat hallgathatnak aktuális égi eseményekről. A 45 perces interaktív foglalkozások keretében egyszerű csillagászati eszközöket is készíthetnek.

A szakkör díja: 500 Ft/fő/alkalom, további információ: ITT

12O26A8324

A természettudományok kedvelői számára további kedvezményes lehetőségeket is kínál a Zsolnay Negyed. A csillagászat, a földrajz, a fizika és a kémia izgalmas oldalát fedezhetik fel a látogatók akciósan a természettudományos kaland csomaggal, mely érvényes a Planetárium, a Varázsóra és a Labor – Interaktív Varázstér együttes látogatása esetén. Két helyszín látogatása esetén 10%, három helyszín látogatása esetén 20% kedvezmény jár a jegyárból!

A nyolcméteres kupolával fedett Planetárium célja a csillagászati, űrkutatási, valamint egyéb természettudományos ismeretterjesztés az élőszavas bemutatók során. A Varázsórán a látogatók látványos fizikai kísérletek segítségével, játékos formában bővíthetik természettudományos ismereteiket. A Labor – Interaktív Varázstér pedig a „pécsi Csodák Palotájaként” számos játéknak és kísérletnek ad otthont a Fény termétől a Tesla tekercsig. Az eszközökhöz nyúlni kötelező!