15 C
Pécs
szombat, április 27, 2024
KezdőlapSportLabdaÁlmosan kezdett, a végén pedig vissza is aludt a Panthers

Álmosan kezdett, a végén pedig vissza is aludt a Panthers

Szezonbeli második vereségét szenvedte el a PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapata, amely szerdán este Nyíregyházán kapott ki hosszabbítás után.

A PVSK idei mérkőzésein egyre feltűnőbb volt, hogy nem találja remek őszi formáját a gárda. Ezzel együtt is, nehézkes játékkal ugyan, de eddig sorra nyerte meccseit Szrecsko Szekulovics együttese. Egészen szerda estig, ugyanis a Nyíregyháza ellen már nem fért bele a gyenge forma és a sok figyelmetlenség.

A pécsi szurkolók számára az lehet a legbosszantóbb, hogy még így is könnyen nyerhetett volna a Panthers. A meccset úgy kezdték Bíróék, mintha épp a reggeli ébredés után, de még az első kávé előtt kellett volna kifutniuk a parkettre. Az első negyedben talán páran még azt is nyomozták a pécsiek közül, hogy milyen rendezvényen vannak, a Nyíregyháza pedig könyörtelenül ki is használta ezt az álmosságot, villámgyorsan került tíz pontos előnybe a hazai csapat. A folytatásban ugyan kicsit jobb lett a helyzet a PVSK szempontjából, de nem nagyon. A félidőre maradt is a közte tíz.

A nagyszünet persze sokszor csodákra képes, és most is szemtanúi lehettünk ennek. A Vasút úgy jött ki a harmadik negyedre, ahogyan mindig szeretnék látni drukkerei. Tíz percen át kőkemény védekezéssel kergették őrületbe a nyírségieket, közben pedig elől is szép dolgokat csináltak. Mokánszki nagy kedvvel dobálta a triplákat Micsovics betöréseit pedig élmény volt nézni. Az utolsó tíz percre fordulva már öt ponttal a Pécs vezetett, de hét perccel a vége előtt már 74-66 volt az állás a Párducok javára. Semmi sem utalt arra, hogy bármi baj lehetne, óriási lendülettel robogott a csapat. Aztán egyik pillanatról a másikra ismét jött az „álomkór”. Rengeteg hiba, rossz passz, kimaradó dobás, saját palánk alatt pedig elillant az addigi pazar védőmunka is. A meccs hajrájához érve már a PVSK-nak kellet izzadnia, hogy mentse menthetőt, de fogcsikorgatva a hosszabbítást még sikerült kiharcolnia a Pécsnek.

Ott aztán már nem volt megállás a lejtőn. Bíró Olivér kipontozódása végleg megpecsételte a PVSK sorsát, így Horti kiállítása már nem sokat számított.

A PVSK így sem áll rosszul a bajnokságban, 15 győzelem mellett ez volt ugynis a második veresége. Az azonban biztos, hogy ha az alapszakaszt az élen akarja zárni Szrecsko Szekulovics együttese, akkor már nem hibázhat többet. És bizony a pár hete hömpölygő hullámvölgyből is ideje lassan kievickélnie Antóniéknak.

Hübner Nyíregyháza BS–PVSK-Veolia 102-92 (29-18, 19-20, 14-29, 22-17, 18-8) – hosszabbítás után.
Kosárlabda-NB I. B Piros csoport, 17. forduló.
Hübner Nyíregyháza BS: BUS 16/6, Végső 10, ERVIN 25/6, BONIFERT 17/6, TARJÁN 17/3. Cs.: Nagy S. 8/6, Glatz 3, Szobi 4, Völgyi 2, Geiger. Vezetőedző: Merim Mehmedovics.
PVSK-Veolia: MICSOVICS 25/3, Németh A. 12/6, Molnár M., Bíró O. 13/3, HORTI 16/3. Cs.: MOKÁNSZKI 18/12, Plézer 5, Antóni, Frank 3/3, Harka.

Fotó: Rónási Márton / PVSK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő