16 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
KezdőlapSportLabdaAntóni Csanád és még hárman hosszabbítottak, jönnek a fiatalok is

Antóni Csanád és még hárman hosszabbítottak, jönnek a fiatalok is

Szép lassan kezd körvonalazódni a PVSK-Veolia NB I. B-s férfikosárlabda-csapatának kerete, a négy új igazolás mellett ezúttal négy játékos lejáró szerződését hosszabbította meg a klub, de több saját fiatalt is beemelt a felnőttek közé.

Néhány hete kezdődtek el a bejelentések a PVSK-nál, amiből látszik, hogy az új sportigazgató, Tóth Norbert nem tétlenkedik. Az új szezonra szűkebb büdzsével, de a tavalyihoz hasonlóan ambíciózus célokkal készülő Panthers már bejelentette Mokánszki Mát, Plézer Gábor, Frank Áron és Ognjen Micsovics leigazolását, illetve azt is megtudtuk Tóthtól korábban, hogy többek is élő szerződéssel rendelkeznek az előző szezon keretéből (Horti Bálint, Bíró Olivér, Halász Ákos).

A Párducok legújabb bejelentése után pedig már azt is tudjuk, hogy a csapat vezetése igyekszik ragaszkodni saját értékeihez. Ennek jegyében kapott ismét szerződést a klubnál Molnár Mátyás, Németh András és Radó Ádám is, valamint, az ugyan nem pécsi nevelésű, és nem is olyan fiatal Antóni Csanád, akinek a neve azonban szépen lassan mégiscsak kezd összeforrni a PVSK-val.

– Minden csapatnak szüksége van egy olyan játékosra, mint Csaszi – jelentette ki Antóniról a sportigazgató, Tóth Norbert a PVSK honlapján. – Ő nem az a típusú kosaras, aki megijed a saját árnyékától, ráadásul a mögöttünk hagyott bajnokságban többször is bizonyította, hogy a legnehezebb pillanatokban is lehet rá számítani.

Tóth Némethet és Radót is méltatta, és leszögezte, az új idényben sokat vár tőlük. Az esélyük bőven meg is lesz rá, hogy letegyék névjegyüket, hiszen a fiatalszabály velük valósulhat majd meg meccsről meccsre.

Molnár Mátyás is marad a Panthernél, ami azért már valamivel meglepőbb. Ő az előző idényben épp fiatal kora miatt kapott foxen sok játékpercet, márpedig idén már nem fog beleférni a fiatalszabályba. Ezzel együtt azonban meggyőzte arról Szrecsko Szekulovics vezetőedzőt, hogy mindenképpen ott a helye a csapatban.

Örömteli hír még, hogy a Panthers négy saját nevelésű kosarast is beemelt a felnőtt keretbe, így az U20-as gárdából Lázár Dániel, Harka Szabolcs, Ravasz Márk és Aradi Attila is a nagyokkal együtt fog készülni a szezon során, közülük ketten pedig a meccskeretben is rendre ott lesznek majd.

– Felmértük a közvetlen utánpótlásunkban szereplő fiatalokat és négyükre esett a választás – mondta a sportigazgató – Az biztos, hogy most egy olyan lehetőséget kaptak, amivel, ha én lennék a helyükben, biztosan megpróbálnék élni. Egyesével leültem velük beszélni, kíváncsi voltam a reakciójukra. Csillogott a szemük, látszott rajtuk, hogy elképesztően izgatottak ettől a lehetőségtől, ami jó jel. Nagyon fontos, hogy a sorsuk innentől a saját kezükben van, beleértve a nyári különmunkájukat is. Csak rajtuk múlik, hogy sikerül-e meggyőzniük Szrecsko Szekulovicsot arról, hogy a meccskeretben van a helyük.

Fotó: Rónási Márton / PVSK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő