15 C
Pécs
szombat, április 27, 2024
KezdőlapHírzónaÉlcsapat otthonába utazik a PVSK-Füszért

Élcsapat otthonába utazik a PVSK-Füszért

A bajnoki tabellát vezető Szeged-Beton otthonába látogat szerdán a PVSK-Füszért. Amíg a pécsiek a nyolc közé kerülésért harcolnak, Vincze Balázs együttese a bajnoki címre is esélyes, ráadásul a Bajnokok Ligájában is remekül szerepel. Petik Attila együttesének a tisztes helytállás lehet a kitűzött célja.

A címvédő Partizan Beograd legyőzésével, csoportelsőként jutott tovább a férfi vízilabda Bajnokok Ligájának legjobb nyolc csapata közé a Szeged-Beton. Molnár Tamásék a nemzetközi sorozatban és a hazai medencében is remekül teljesítenek, így nehéz feladat előtt állnak a pécsiek.

A Szeged a bajnokságban mindössze egy alkalommal szenvedett vereséget, a legutóbbi bajnoki fordulóban az Eger ellen (12-9). Emellett kétszer szállt ki döntetlen eredménnyel a vízből a Szolnok elleni oda-visszavágón.

A PVSK-FÜSZÉRT nehéz szériában van, ha győzelemre kevés is az esély, egy szorosabb mérkőzés és javuló játék fontos lenne a folytatás szempontjából. A csapat legutóbb Szentesen 11-3-ra maradt alul.

A Szeged ellen eddig 15 mérkőzést játszott a PVSK az OB I-ben, amelyeke 1 pécsi győzelem mellett 14 szegedi siker született. Az egyetlen pécsi győzelemre 2008. december 6-án, Szegeden került sor, amikor 8-7 győztek a fiúk. Idézzük fel a két csapat közös múltját.

Az egymás elleni mérkőzések azonban eddig izgalmasak voltak, Pécsett a Szeged négyszer is csak egy góllal győzött. A pécsi mérkőzések mérlege: 8 mérkőzés 8 szegedi siker. Legutoljára a két csapat 2011október 28-án, az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában találkozott, ahol 11-18-as vendég győzelem született.

PVSK-FÜSZÉRT–SZEGED-BETON 11–18 (3–5, 1–4, 3–5, 4–4)

Pécs, 350 néző. V: Horváth Cs., Kovács Cs. T.

Pécs: Kozarski – Hangay R.1, Bóbis 4, O’Regan 1, Scholefield 1, Hoppál 3, De Blasio.

Csere: Tihanyi (kapus), Lukács G., Takács J., Krizsán A., Soós, Müller 1, Árki.

Edző: Petik Attila

Szeged: Baksa – Somogyi 2, Török 4, Bálint 1, Kayes, Kunac 4, Juhász Zs.

Csere: Molnár D. (kapus), Younger 2, Lehmann 1, Varga P. 2, Palotás 2, Márkus, Nagy M.

Edző: Vincze Balázs

Gól – emberelőnyből: 8/4, ill. 8/3

Gól – ötméteresből: 3/3, ill. 1/0

Kipontozódott: Bálint (13.p.), Lukács G. (23.p.)

Forrás: PVSK-Füszért

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő