Szerb világbajnokkal erősítettek a pécsi pólósok

Gogovra számíthat Pécs!

A Partizán Belgrádtól érkezett a PVSK-Mecsek Füszért utolsó igazolása, így a junior világ- és Európa-bajnok Drasko Gogovval véglegessé vált Lukács Gergely csapatának kerete.

hirdetés

A 21 éves játékost a szerb szövetségi kapitány behívta a bő olimpiai keretébe is (igaz, várhatóan a még igen fiatal pólóst nem láthatjuk majd Rióban), így minden bizonnyal komoly erősítést jelent Gogov a pécsieknek.

Gogovra számíthat Pécs!
Gogovra számíthat Pécs!

– Tudtuk, hogy Ivan Basara távozását követően a helyére találnunk kell egy vagy nagyon rutinos, vagy kiemelkedő tudású fiatal vízilabdázót. Szombaton a szerződés aláírását követően egy órát beszélgettünk a szakmai részről a játékossal, nagyjából a harmadik kérdése az volt, hogy lesz-e lehetősége a heti edzésszámon felül póttréningekre.

Ebből is arra következtettem, hogy nagyon motivált játékos, céljai között szerepel, hogy a 2020-as olimpián meghatározó játékos legyen a szerb válogatottban. Azt is tisztáztuk, hogy nem lesz könnyű dolga nálunk a kezdetekben, a magyar és a szerb kultúra és a vízilabda sportág sok dologban különbözik egymástól, de reméljük, hogy hamar megtalálja a közös nevezőt a csapattagokkal, ezáltal pedig hasznos tagja lesz a gárdának – árulta el kérdésünkre a pécsiek vezetőedzője, Lukács Gergely.

A Pécs kerete Gogov leigazolásával teljessé vált, ahogy Lukács Gergely korábban fogalmazott, a fiatalokra építenek, így a szerb pólós különösen beleillik az elképzeléseikbe. Ezt jól mutatja, hogy az együttes átlagéletkora 21,6 év, ezzel várhatóan a KSI után a második legfiatalabb csapat lesz a következő idényben.

A Pécs kerete a 2016/2017-es szezonra:
Kapusok: Barát Ferenc, Józsa Ottó, Sólyomvári Marcell
Mezőnyjátékosok: Csaba Márton, Csacsovszky Alex, Csacsovszky Erik, Drasko Gogov, Horváth Zsombor, Kolozsi Marcell, Krizsán András, Lajkó Márton, Macsi Patrik, Opacak Toni, Safrankó Donát, Vörös Tamás, Zlatko Rakonjac