9 C
Pécs
szombat, április 27, 2024
KezdőlapSportVb-2010: Uruguay-Koreai Köztársaság 2-1

Vb-2010: Uruguay-Koreai Köztársaság 2-1

Elsőként Uruguay válogatottja jutott a legjobb nyolc közé a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon, miután a szombati, Port Elizabeth-i nyolcaddöntőben 2-1-re legyőzte a Koreai Köztársaság csapatát. A dél-amerikaiaknak az 1970-es elődöntő óta ez a legjobb vb-szereplésük. Az uruguayiak a 20:30 órakor kezdődő Egyesült Államok-Ghána párharc továbbjutójával találkoznak majd a negyeddöntőben, jövő pénteken. Eredmény, nyolcaddöntő: Uruguay-Koreai Köztársaság 2-1 (1-0), Port Elizabeth, Nelson Mandela Bay Stadion, 25 ezer néző, gólszerzők: Suarez (8., 80.), illetve Li Csung Jong (68.).

A dél-koreaiak előtt adódott az első gólszerzési lehetőség, percekkel később, egy hatalmas kapushiba következtében mégis az uruguayiak kerültek előnybe.

A folytatásban a dél-amerikaiak átengedték a területet riválisuknak, amely azonban nem tudott igazán nagy helyzeteket kialakítani, csak néhány távoli lövéssel veszélyeztetett. Az uruguayiak elsősorban a kontratámadásokra építettek, kevés sikerrel.

Sokáig a szünet után sem változott a játék képe, elsősorban a dél-koreaiak támadtak, az uruguayiak pedig szinte csak a védekezésre összpontosítottak.

A szakadó esőben aztán bő húsz perc után megérdemelten góllá érett a hatalmas ázsiai nyomás, s az egyenlítés nyomán kijöttek kapujuk elől a dél-amerikaiak is. Hol az egyik, hol a másik kapu előtt adódott lehetőség, majd Suarez remek egyéni akciója ismét az uruguayiakat juttatta előnyhöz. A lefújásig a dél-koreaiak mindent megpróbáltak, de ismét egyenlíteniük már nem sikerült.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő