9 dolog, amit próbálj ki júniusban!

Megállíthatatlanul, rohamléptekben közelít a nyár! Szinte hihetetlen, ugye? Hiszen még csak most volt karácsony, nem is beszélve a koronavírus okozta felfordulásról… Egyeseknek jó hír a június közeledte, mivel vége az oktatásnak és kezdődhet a szünet. Másoknak viszont keserédes lehet az idei kánikula ígérete, hiszen ha a járványhelyzetben kifogytak a szabadnapokból, nem sok esélyük van a nyaralásra. Bárhogy is legyen, sorra vettünk néhány lehetőséget, melyek bármelyik esetben jól jöhetnek a tervezéshez. 

Ha már nagyon hiányzik egy jó mozi…

A filmszínházak sajnos határozatlan ideig még zárva lesznek, Pécsett azonban még erre is találtak megoldást, méghozzá festői környezetben. A teljes városra kilátás nyílik a legendás Kikelet hotel teraszáról, ahol olaszos vacsora mellé igazi klasszikus mozikat játszanak le: a Keresztapa-trilógia első részét május 27-én, a másodikat május 29-én, a harmadikat pedig június 4-én nézhetjük meg. Még több információt ITT találunk.

Emellett a Kioszkban már megszokott filmklubok sem maradnak el, idén a horrorfilmeké a főszerep, melyeket filmesztéta segítségével meg is érthetünk, nem csupán megnézhetünk. Az idei első alkalomra június 2-án kerül sor, részletek ITT.

Online-offline kézműves közösségi tér nyílik Pécsett

Május 29-étől nyit és egész júniusban, majd persze azután is elérhető lesz az Ökoplacc névre keresztelt interneten is működő piac. A dolog lényege, hogy országosan megtalálják a polcaikat és a webshopjukat megtöltő partnereket, még jelentkezhetnek kézművesek, termelők. További információ ITT.

Ünnepeljük a kijárási tilalom végét egy jó kis pünkösdi borozással!

Habár a tömegrendezvények korlátozása továbbra is érvényben van, szerencsére azért vannak alternatívák. Minden baranyai borkedvelő egyik kedvenc programja, a Pünkösdi Nyitott Pincék sajnos elmarad ugyan a hagyományos értelemben, azonban nem kell teljesen lemondanunk róla: a pincék, bisztrók, éttermek várják a látogatókat. Ha pedig egy kicsit távolabbra is elmerészkedünk, még mindig ott a Szekszárdi Nyitott Pincék program, melyen tizenhét pincészet vesz részt.

Imádod a zenét, a táncot? Ezt ki ne hagyd!

A Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium táncművészeti képzésének koncertvizsgája a tanév egyik legfontosabb eseménye. Az idén rendhagyó módon élő Facebook-közvetítéssel bárki megnézheti a végzősök izgalmas performanszait június 1-én, IDE kattintva.

Kimozdultál a természetbe? Irány az izgalmas madármegfigyelő-túra! 

A túra helyszíne a Szaporca község szomszédságában található Ős-Dráva Látogatóközpont melletti galériaerdők által övezett holtágrendszer. Helyszín, időpont: Ős-Dráva Látogatóközpont, június 6-a, 9 óra. A túra hossza és időtartama: 5,5 kilométer, 4 óra. Még több információért KATT IDE!

Ha pedig kevésbé megerőltető sétára vágynánk, erre is lehetőség nyílik június 20-án, mikor is gyurgyalagok nyomába szegődnek az állatimádók egy másfél kilométeres szakaszon, erről IDE kattintva olvashatunk többet.

Imádod a különböző kozmetikumokat? Mi lenne, ha te magad is tudnál készíteni?

Egyre nagyobb divatja van a vegán életmódnak, a legkülönbözőbb területeken bukkan fel ez a filozófia. Nincsen másként a kozmetikumok terén sem, ráadásul a szépségiparban a natúr – esetleg saját készítésű – termékek is egyre népszerűbbek. Pécsett most egy helyi vállalkozás teszi lehetővé, hogy beletanuljunk ebbe a világba június 12-én. IDE kattintsunk a részletekért. Egyébként rengeteg workshopot tartanak, érdemes körülnézni az oldalukon.

Most már be vagy kiülhetünk egy finom fagyira vagy kávéra

A teraszok után már a belső helyiségeket is kinyithatták az éttermek, kávézók, cukrászdák. És mi esne jobban egy forró júniusi napon pár gombóc hűsítő fagylaltnál, lehetőleg néhány régen látott baráttal elfogyasztva? A kávé-vaníliafagyi kombó pedig még inkább megédesítheti a csevejt, nemde?

Izgalmas otthoni játékokkal vár a pécsi világörökség

A Cella Septichora Látogatóközpont és az Ókeresztény Mauzóleum egyelőre az érvényes szabályoknak megfelelően zárva tart, de addig is szórakoztató játékkal kedveskedik a látogatóknak. Részletek ITT.

Strandra már lehet menni, csak óvatosan

A kormány úgy határozott, hogy a szabadtéri strandok megnyithatnak, így ha nyaralásra nem is lesz idő vagy anyagi keret, egy-egy strandolás még beleférhet. Hogy a Pécshez közeli fürdők milyen körülmények között nyithatnak ki, mikre kell odafigyelni a vendégeknek, és hol informálódhatunk a nyitási időpontokról, arról korábban ITT írtunk.

hirdetés

Hirdetés