Az oktatást segíti, és Pécsett bővít a német óriáscég

Egy mintegy félmillió forint értékű kazánt adományozott oktatási célokra a Viessmann a pécsi Simonyi Károly Szakközépiskolának. A világ egyik vezető fűtés-hűtéstechnikai cége tavaly nyitott szolgáltatóközpontot Pécsett, és már bővítenek is, egy éven belül duplájára emelik a dolgozók létszámát.

Csúcstechnikát jelentő kazánon gyakorolhatnak a jövőben a pécsi Simonyi Károly Szakgimnázium és Szakközépiskola gázszerelő tanulói, a német Viessmann csütörtökön ugyanis egy 1500 euró, azaz mintegy 484 ezer forint értékű berendezést adományozott oktatási célokra az intézménynek.

A legmodernebb technikát ismerhetik meg a gyakorlatban

Az eseményen Sebastian Debes, a Viessmann pécsi szolgáltatóközpontjának vezetője felidézte, egy éve települtek a városba, és úgy találták, Pécs ideális lesz a műszaki háttértámogatást nyújtó centrumuk számára, hiszen sokan beszélnek németül, az önkormányzattól minden támogatást megkaptak a fejlesztéseikhez, s emellett mind a középiskola, mind az egyetem műszaki képzése magas színvonalú.

Ahogy Sebastian Debes fogalmazott, eddig inkább ők kaptak többet, most szeretnének ők is adni valamit azoknak az intézményeknek, amelyek számukra is hasznos munkatársakat képeznek.

Decsi István, Baumann Mihály, Sebastian Debes és Déri Tibor az eseményen

Decsi István, Pécs alpolgármestere azt hangsúlyozta, az elmúlt egy évben nagyon jó együttműködés alakult ki a német világcég, az intézmények és a város között, ezen időszak eredményei azt mutatják, jó és alapos döntést hozott a vállalat a Pécsre település során. Az alpolgármester felidézte, a Viessmann már korábban is támogatott pécsi iskolát, a Koch Valéria Iskolaközpont óvodásai kaptak sportszereket.

Déri Tibor, a Simonyi Károly Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgatója azt emelte ki, ez igazából nem is ajándék, hanem befektetés a jövőbe, hiszen mintegy 100-150 diákjuk tanulhatja meg a szakma legmodernebb technikáit a csúcstechnikájú berendezésen. Baumann Mihály, a PTE MIK Épületgépészeti Tanszékének vezetője is hangsúlyozta, a Viessmann láthatóan jó helyre talált Pécsett, mivel a korábbi terveiknél is nagyobb mértékű fejlesztésbe kezdtek.

100-150 pécsi diák kaphat gyakorlati képzést a berendezés révén

Ahogy arról beszámoltunk, a Viessmann, amelyik a világ egyik vezető hűtési- és fűtésirendszer-gyártó cége, tavaly nyitott műszaki háttértanácsadást nyújtó szolgáltatóközpontot Pécsett, eredetileg 50 munkatárssal terveztek.

Sebastian Debes elmondta, jelenleg már meg is van az 50 dolgozójuk, azonban az a céljuk, hogy ezt egy év múlva már megduplázzák. Mint megtudtuk, folyamatosan zajlik a munkaerő-toborzás is, az érdeklődők a dombóvári gyárral közös magyar Viessmann-honlapon, a www.viessmann.hu/hu/dombovar/karrier.html címen találnak információkat a pécsi lehetőségekről, az álláspályázatokat pedig erre az e-mail-címre várják:
jobs-pecs@viessmann.com.